Τι λες μωρή γκιόσα! Ρε ουστ από εδώ! Αντωνοπούλου: “Συγνώμη για το επίδομα ενοικίου, αλλά…”

Κοινοποίηση:
Ράνια Αντωνοπούλου

Η Ράνια Αντωνοπούλου «έσπασε» την σιωπή της και ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες και τους συντρόφους της για το επίδομα ενοικίου.

Η τέως αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε πως την πλήγωσε πολύ το γεγονός πως εκτέθηκε στα μάτια των συντρόφων αλλά και των πολιτών.

«Σ’ αυτούς νιώθω την ανάγκη να πω, μαζί με τη συγγνώμη μου, τη δική μου αλήθεια, που εξαφανίστηκε μέσα στον ορυμαγδό ψευδών, ανακριβειών και κραυγών της αντιπολίτευσης και των φιλικών της μέσων» δήλωσε η Ράνια Αντωνοπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών και επανέλαβε πως αντιμετώπισε τη δαπάνη διαμονής ως αναπόσπαστο κομμάτι της υπουργικής αμοιβής. «Ακριβώς όπως αποδεχόμαστε τη χρήση αυτοκινήτου και τις λοιπές επικουρίες» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν δεν μου είχε καλόπιστα υποδειχθεί, θα αγνοούσα την ύπαρξή του. Και με την ευκαιρία, επειδή ορισμένοι εξακολουθούν να διαδίδουν ανακρίβειες, να ξεκαθαρίσω ότι υπάρχει στη διάθεση οποιουδήποτε έχει την καλή προαίρεση να το ζητήσει επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο δείχνει ξεκάθαρα ότι από τον Αύγουστο του 2017 δεν αιτήθηκα τη συνέχιση της παροχής και, φυσικά, ως εκ τούτου δεν την έλαβα» συνέχισε η κ. Αντωνοπούλου.

Επίσης η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στην παραίτηση της λέγοντας πως παραιτήθηκε στέλνοντας μήνυμα στο κινητό του πρωθυπουργού: «Έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού με SMS την Κυριακή. Όπως εξηγούσα γραπτώς, δεν ήθελα να δώσω την παραμικρή ευκαιρία να πληγεί η κυβέρνηση στην κρίσιμη φάση ολοκλήρωσης της προσπάθειας να βγει η χώρα από την κρίση. Και, επίσης, δεν ήθελα να αποτελέσει το επικοινωνιακό πρόσχημα για την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεπλύνει την εμπλοκή της στο τεράστιο σκάνδαλο της Novartis, και όχι μόνο σ’ αυτό. Ήταν κι αυτό μια ηθική επιλογή, κι ευχαριστώ τον πρωθυπουργό που το επισήμανε δημόσια».

Αναφορικά με το πόθεν έσχες της ίδιας αλλά και του συζύγου της, η Ράνια Αντωνοπούλου επεσήμανε πως «δεν ήρθα στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη. Πίσω από τους αριθμούς του πόθεν έσχες, όμως, υπάρχουν λεπτομέρειες που αγνοούνται ή αποσιωπώνται» δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Για παράδειγμα, οι επενδύσεις σε μετοχές και ομόλογα δεν είναι παρά οι συνταξιοδοτικές μας εισφορές, έπειτα από δεκαετίες καλά αμειβόμενης εργασίας στις ΗΠΑ. Είναι όμως υποχρεωτικά δεσμευμένες σε αξιόγραφα βάσει των κανόνων της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, τα οποία απαγορεύεται να τα αγγίξουμε πριν τη συνταξιοδότησή μας. Όσο για τα τρία ακίνητα, ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στη Νέα Υόρκη, ένα σπίτι στη Σύρο, που μπορεί να φιλοξενεί τις κόρες μας και τις οικογένειές τους τα καλοκαίρια, και μία γκαρσονιέρα 31 τ.μ. στη Γλυφάδα, αποφέρουν μηδενικό εισόδημα. Γι’ αυτήν την γκαρσονιέρα που έγινε πολύς λόγος, δεν έχω καν την επικαρπία ώστε να μπορέσω να στεγάσω σ’ αυτήν τη διαμονή μου στην Ελλάδα – την επικαρπία την έχει η θεία μου. Επίσης, πράγματι οι μηνιαίες αποδοχές μου στην Αμερική μέχρι και πριν από τρία χρόνια ήταν υψηλές. Όμως σαφώς δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις ετεροχρονισμένες δαπάνες που προέκυψαν από τη νέα θέση ευθύνης που ανέλαβα στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση αν μετάνιωσε που αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, η Ράνια Αντωνοπούλου απαντά: «Δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή για την απόφασή μου. Ούτε σήμερα μετανιώνω, παρά τον βαρύ τραυματισμό μου. Άλλωστε η Ελλάδα είναι η πατρίδα, και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να εργαστώ γι’ αυτήν ήταν τιμητική».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Να σου δωσουμε πετσετα να σκουπιστης,ποια τα εργα σου για τους ελληνες? Αφου θα πουλουσατε και οτι εχει μεινη, Κανουμε και της διακοπες μας μεχρι να πουληθουν, βαζουμε και στους λογαριασμου μας 300_ 400 χιλ.ευρ. Και μπαι πισο στο αμερικα.Εξωωώ!!!.

  2. Το… “διαμερισματάκι” στην Νέα Υόρκη, αν τυχόν είναι σε κανα East Side ή Upper East side στο Manhattan, κοστίζει κανα εκατομύριο πείτε της!

Comments are closed.