Τι είπε ο Στέλιος Κρητικός για τον χωρισμό του από την πρώτη του γυναίκα…

Κοινοποίηση:
stelios_kritikos

Ο Στέλιος Κρητικός μίλησε στην Νάνσυ Φαφούτη και στο περιοδικό DownTown επιστρέφοντας από τον Άγιο Δομίνικο. Ο ηθοποιός άνοιξε την καρδιά του και μοιράστηκε πράγματα για τις προσωπικές του σχέσεις με την πρώτη του σύζυγο, αλλά και πως λειτουργεί τελικά όλο αυτό το μοντέλο μέσα από το σεβασμό και την αγάπη, έχοντας καλές σχέσεις μετά το χωρισμό τους και αποδεχόμενοι ο ένας τις επιλογές του άλλου.
Έγινες πρώτη φορά μπαμπάς στα 26 και τώρα στα 42. Πως είναι και στις δύο περιπτώσεις;

Πάντα είναι συγκλονιστικό. Από μικρός είχα την ανάγκη να δημιουργήσω μια ωραία σχέση, να αγαπήσω, να αγαπηθώ, να ερωτευτώ χωρίς αύριο και να κάμω οικογένεια. Από την άλλη πλευρά στα 42 νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια, γιατί τα έχεις ξαναπεράσει. Κάθε παιδί μου έδωσε από δέκα χρόνια ζωής, άρα τώρα είμαι γύρω στα 14.

Είσαι άνθρωπος της οικογένειας. Από που ξεκίνησε αυτό;

Αυτό ξεκινάει από την οικογένεια μου, από τη μάνα και τον πατέρα μου και το τεράστιο σόι μας. Ο πατέρας μου είχε επτά αδέλφια, η μάνα μου πέντε αδελφές και ήμασταν όλοι δεμένοι. Μεγάλωσα με τα αδέλφια μου και τη γιαγιά μου στο ίδιο δωμάτιο, ακούγοντας τις ιστορίες της. Κάναμε τα πάντα για να είμαστε αγαπημένοι, γι΄αυτό και γίνονται ασπίδα για την οικογένεια μου. Σκέψου ότι αυτή τη στιγμή, τα παιδιά μου ζουν με τη μητέρα τους και τον φίλο της και βρισκόμαστε όλοι μαζί, τρώμε και περνάμε χρόνο μαζί. Επίσης, η γυναίκα μου με την πρώην σύζυγό μου που μπορεί να βρεθούν και να συζητήσουν, κάτι που εμένα μου φαίνεται απλό, όμως όταν το μοιράζομαι καταλαβαίνω ότι αυτό που έχουμε πετύχει είναι πάρα πολύ δύσκολο. Γιατί όταν ένα ζευγάρι χωρίζει, ο ένας σκέφτεται πως θα καταστραφεί ο άλλος.

Δεν ένιωσες ποτέ καχυποψία ή ανταγωνισμό για τον σύντροφο της πρώην γυναίκας σου που ζει μαζί με τα παιδιά σου;

Έχω εμπιστοσύνη στον άνθρωπο με τον οποίο έζησα 17 χρόνια μαζί. Θα ήμουν χαζός αν δεν ήξερα τι άνθρωπος είναι. Ο φίλος της πρώην γυναίκας μου είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ο ενθουσιασμός των γιών μου από τις πρώτες στιγμές που έμειναν μαζί δεν με έκανε να ψάξω τι άνθρωπος είναι. Βλέπω τη χαρά στα μάτια των παιδιών μου και αυτή είναι η απάντηση για εμένα. Εγώ είμαι αυτός που είμαι και ο Γιάννης αυτός που είναι. Κανείς δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν.

Γιατί χωρίσατε με την πρώτη σου γυναίκα;

Με την πρώην σύζυγο μου ήμασταν μαζί από 20 ετών. Κάποια στιγμή ένιωσα λοιπόν, ότι το μυαλό μου είχε αρχίσει να ταξιδεύει σε άλλους προορισμούς. Όταν σέβεσαι και αγαπάς κάποιον πολύ, δεν θες να τον κοροϊδέψεις. Πρέπει να είσαι ειλικρινής και να του πεις την αλήθεια. Δηλαδή, «σε σέβομαι, σε εκτιμώ, σ’ αγαπώ πολύ και το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να σε κοροϊδέψω. Και νομίζω ότι η σχέση μας θα ήταν καλύτερα να μείνει σε αυτό το επίπεδο, παρά να τη σέρνουμε δυο – τρια χρόνια και να ψάχνουμε αφορμές.

Η κουμπαριά με τον Σεφερλή πως προέκυψε;

Υπήρχε λόγος. Με τη γυναίκα μου γνωριστήκαμε, επειδή χόρευε στο Δελφινάριο. Ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο το μοιράστηκα ήταν ο φίλος μου, ο Μάρκος. Του είπα «μου αρέσει η Κάτια, θα είμαι πολύ προσεκτικός και δεν θα δημιουργήσω πρόβλημα στη δουλειά σου. Απλώς θέλω να είμαι μαζί της». Στην πορεία βγαίναμε όλοι μαζί, η Κάτια έμεινε έγκυος και δεν μπορούσαμε παρά να του προτείνουμε να μας παντρέψει.

tvnea.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: