Τιμή και δόξα στους Άντρες – Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ιστορία που αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αποστολή του πολεμικού ναυτικού εναντίον των Σέρβων όταν το Νάτο τους βομβάρδιζε! (ΦΩΤΟ&ΙΒΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ανδρειος

Ένας ακόμη λεβέντης, ένας ακόμη άντρας, τον θυμόμαστε νομίζω όλοι…
ο Μαρίνος Ριτσούδης, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αποστολή του πολεμικού ναυτικού εναντίον των Σέρβων όταν το Νάτο τους βομβάρδιζε…
-ρίξανε πάνω του τόνους λάσπη
-θυμάμαι τότε κάτι βοθροπένες μεγάλων εφημερίδων να γράφουν για πραξικόπημα, για ανυπακοή, για διάλυση του στρατεύματος κλπ
αυτά τα σκατά τι σκεφτόντουσαν όταν παιδιά, άμαχοι, οικογένειες βομβαρδίζονταν από την ”ένδοξη” αεροπορία των ΗΠΑανθρώπων;
Οι δε δικαστές που εγκρίνουν στην Ελλάδα αντισυνταγματικούς νόμους, μνημόνια κλπ βρήκαν την φυσική συνέχεια τους -τότε- στους ναυτοδίκες οι οποίοι επέβαλαν φυλάκιση 3 χρόνων στον αξιωματικό Μαρίνο Ριτσούδη.
Μπλέξανε τα μπούτια τους κι αυτοί κάνοντας πολιτική και όχι αποδίδοντας δικαιοσύνη αφού ο Μαρίνος επικαλέστηκε λόγους συνειδήσεως και πίστεως αλλά οι ναυτοδίκες δεν πιστεύουν στα τελευταία αλλά στην σόλα των πολιτικάντηδων που γλύφουν αναμένοντας την προαγωγή τους.
Ο Μαρίνος αποτάχτηκε, φυλακίστηκε, εξευτελίστηκε από το σύστημα αλλά στις καρδιές των αγνών Ελλήνων υπήρξε ο λεβέντης και άντρας που δεν φοβάται ούτε προσκυνάει το σύστημα.
Ενσωματωμένη εικόνα 1
Στο δικαστήριο κάποιοι ελάχιστοι μάρτυρες υπεράσπισης, μεταξύ αυτών και ο π.Γεώργιος Μεταλληνός.
Για να βγάλει το ψωμί του ο Μαρίνος εργάζεται τώρα σε γιότ και κότερα. Δεν έβαψε τα χέρια του με αίμα.
Οι Σέρβοι τον τιμούν πάντα, γύρισαν ντοκιμαντέρ, ενώ επιθυμούν να τον παρασημοφορήσουν με το ανώτατο μετάλλιο του Σερβικού κράτους.
Ενσωματωμένη εικόνα 2
Μιλώντας στην καθημερινή εφημερίδα ‘Blic’ του Βελιγραδίου, ο Έλληνας πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε επίσης ότι ήταν «ένα φανταστικό συναίσθημα» το να στηρίξει την Σερβία «στον αγώνα της εναντίον όλων».
«Είμαι πολύ υπερήφανος για την στιγμή που έδωσα τόσο στον εαυτό μου όσο και στον λαό σας. 
Αυτή είναι η κοινή ιστορία μεταξύ εμού, του πολιτισμού μου και της κουλτούρας σας», δήλωσε στην εφημερίδα, προσθέτοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω βρει φίλους στην Σερβία και μοιραζόμαστε μαζί τις αναμνήσεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Έτσι και γινόταν κάτι τέτοιο σήμερα οι σιχαμένοι εαμοβούλγαροι αναρχοκομμουνιστές κατσαπλιάδες θα τον είχαν στείλει στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Comments are closed.