Την βόλεψε για τα καλά ο Παραμυθάς την αστεφάνωτη Περιστέρα του! Πώς άνοιξε ο δρόμος για να γίνει καθηγήτρια του EMΠ..’Ολο το παρασκήνιο

Κοινοποίηση:
mediadefaultimagesdafnis3

Στα χνάρια της Νατάσας Καραμανλή βαδίζει η Περιστέρα Μπαζιάνα η οποία μάλιστα σύντομα θα την …ξεπεράσει. Μπορεί η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού από νηπιαγωγός να βρέθηκε γιατρός χειρουργός αλλά η σύντροφος του νυν πάει ολοταχώς για καθηγήτρια Πανεπιστημίου και για την ακρίβεια του Πολυτεχνείου. Προσέξτε, καθηγήτρια κανονική. Τώρα βρίσκεται στα …προκαταρκιτικά και ο καθηγητικός τίτλος που έχει είναι της επισκέπτριας καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών του μακρινού Πεκίνου.
Ήδη επικρατεί σάλος για την αποκάλυψη ότι με ΦΕΚ που κυκλοφόρησε την …Μεγάλη Δευτέρα η κ. Μπαζιάνα από απλή διοικητική υπάλληλος του Πολυτεχνείου, όπου είχε μεταταχθεί, «εντάσσεται» στο «Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό» του ΕΜΠ. Στο λεγόμενο ΕΔΙΠ που ο ρόλος του είναι βοηθητικός στα ανώτατα Ιδρύματα.
Πώς θα γίνει τώρα κανονική καθηγήτρια;

Σας αποκαλύπτω ολόκληρο το συνταρακτικό παρασκήνιο. Ιδού:
Η πρωθυπουργική σύντροφος, τώρα που …τρούπωσε, θα κάνει το επόμενο βήμα με βάση αυτή την νομοθετική ρύθμιση η οποία προβλέπει ότι:
“Τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των Α.Ε.Ι. τα οποία: (α) υπηρετούν τουλάχιστον στη β ́ βαθμίδα της αντίστοιχης κατηγορίας τους σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και (β) πληρούν τις προϋποθέσεις εκλογής στη βαθμίδα του Λέκτορα σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 1268/1982 (Α ́ 87), όπως αυτό ίσχυε κατά τη δημοσίευση του ν. 4009/2011 (Α ́ 195), έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την ένταξή τους σε μόνιμη ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΗ θέση Λέκτορα, μετά από κρίση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση στη γραμματεία του οικείου ή άλλου Τμήματος με συναφές γνωστικό αντικείμενο, του οικείου ή άλλου Α.Ε.Ι.. Η διαδικασία κρίσης ολοκληρώνεται εντός εξαμήνου από την ημερομηνία της αίτησης.
Σε περίπτωση θετικής κρίσης το υπηρεσιακό τους καθεστώς και οι δυνατότητες περαιτέρω εξέλιξης των ενταχθέντων καθορίζονται από τα ισχύοντα για τους υπηρετούντες μόνιμους Λέκτορες…
Σε περίπτωση αρνητικής κρίσης, ο υποψήφιος ΔΙΑΤΗΡΕΙ τη θέση στην οποία κατείχε, δύναται δε να υποβάλει ΕΚ ΝΕΟΥ αίτηση για ένταξη σε ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΗ θέση ΜΟΝΙΜΟΥ Λέκτορα μετά την παρέλευση τουλάχιστον δύο (2) ετών από την προηγούμενη αρνητική κρίση.”
Ως μέλος του «Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού» η κ. Μπαζιάνα δηλαδή αποκτά το δικαίωμα να υποβάλει πλέον αίτηση για να πάρει μόνιμη θέση λέκτορα και μάλιστα η θέση αυτή θα είναι προσωποπαγής. Και μόλις πάρει τη θέση του λέκτορα, θα είναι πια πανεπιστημιακός και με τη βούλα. Και θα μπορεί να εξελιχθεί μέχρι και την ανώτατη πανεπιστημιακή βαθμίδα!
Όμως αυτός ο νόμος χάρη στον οποίο η κ. Μπαζιάνα θα γίνει καθηγήτρια Πολυτεχνείου -στην υγειά όλων ημών των κορόιδων- είναι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ νόμος ο οποίος έγινε για χάρη της από την κυβέρνηση και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ!

Τον Σεπτέμβριο του 2016 υπουργός Παιδείας ήταν ο –όψιμος «επαναστάτης»- Νίκος Φίλης ο οποίος στα μουλωχτά πήγε τη ρύθμιση αυτή στη Βουλή ως εμβόλιμη «νομοτεχνική βελτίωση» 25 γραμμών σε άσχετο άρθρο μιας άλλης εκπρόθεσμης τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τις “Ρυθμίσεις για την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση και διαπολιτισμική εκπαίδευση κι άλλες διατάξεις”.

Την ίδια διάταξη είχε προσπαθήσει να περάσει πάλι στα μουλωχτά λίγους μήνες νωρίτερα, τον Μάιο του 2016, η γνωστή Σία Αναγνωστοπούλου που ήταν τότε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας. Είχε όμως ξεσηκωθεί σάλος και υποχρεώθηκε να την αποσύρει. Η Αναγνωστοπούλου, υπό την κατακραυγή, είχε συμφωνήσει ότι η συγκεκριμένη τροπολογία θα ανέτρεπε πλήρως τον προγραμματισμό των Πανεπιστημίων και γι αυτό την πήρε πίσω. Άλλωστε είναι κι αυτή πανεπιστημιακός. Οι αντιδράσεις τότε είχαν να κάνουν κυρίως με το γεγονός ότι η ένταξη θα γινόταν σε προσωποπαγείς θέσεις και όχι με ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Ήταν φανερό δηλαδή ότι πρόκειται για ρουσφετολογική διάταξη για το βόλεμα μόνο των ημετέρων που επρόκειτο να επιλεγούν για να πάρουν «προσωποπαγείς» θέσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και όχι να τεθούν σε διαδικασίες ανοικτής αξιολόγησης!

Μάλιστα ο Ν. Φίλης για να περάσει στα μουλωχτά τη διάταξη είπε ψευδώς και παραπλανητικά ότι αφορούσε «καθηγητές». Από τα πρακτικά της Βουλής τα ίδια τα λόγια του: “Η δεύτερη (νομοτεχνική) αφορά τη γνωστή ρύθμιση -μπήκε σε παλαιότερες συνεδριάσεις το θέμα- για τους καθηγητές, τους υπηρετούντες λέκτορες των ΑΕΙ και τους καθηγητές εφαρμογών των ΤΕΙ, δηλαδή το θέμα των ΕΔΙΠ, που δίνουμε μια λύση”.
Κι επειδή είχε αρχίσει να πλανάται ήδη ότι με τη φωτογραφική αυτή διάταξη θα βολευόταν και η Μπ. Μπαζιάνα, ο Ν. Φίλης είχε προσπαθήσει να …βγει κι από πάνω δηλώνοντας με θράσος: «Τέλος, επειδή, ήδη κυκλοφορούν ψίθυροι από τα γνωστά και μη εξαιρετέα κέντρα της διαπλοκής, περί σχέσης της συγκεκριμένης ρύθμισης με πρόσωπα που στοχοποιούνται άδικα για μια ακόμη φορά λόγω των σχέσεών τους με πολιτικά πρόσωπα, καλούμε την κοινή γνώμη να αποδοκιμάσει τους εμπνευστές αυτών των αθλιοτήτων και όσους τις αναπαράγουν…»

Προσέξτε τώρα τι ακολούθησε! Με τροπολογία που κατέθεσε η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (Φίλης και Αναγνωστοπούλου) στη Βουλή, ένα μήνα αργότερα, τον Οκτώβριο του 2016 καταργήθηκαν αυτές οι ρυθμίσεις που είχαν περάσει ως “τα εδάφια γ έως και ζ της παρ 2 του άρθρου 62 του νόμου 4415/16 διάταξη (τρίτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 61”! Καμιά εξήγηση δεν δόθηκε τότε γιατί έγινε αυτό…

Ακολούθησε όμως ο ανασχηματισμός σε λιγότερο από ένα μήνα. Αρχές Νοεμβρίου 2016. Τότε διώχτηκαν από την κυβέρνηση και οι δύο: Φίλης και Αναγνωστοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον “αποκεφαλισμό” τους έπαιξε μεγάλο ρόλο η απαίτηση της πρωθυπουργικής συντρόφου η οποία είχε γίνει έξαλλη με την κατάργηση της φωτογραφικής τροπολογίας που χάλαγε τα σχέδιά της.
Νέος υπουργός Παιδείας έγινε τότε ο Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος τι έκανε; Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες από την ορκωμοσία του,επανέφερε -τον Ιανουάριο του 2017- με …νέα τροπολογία σε ισχύ το τμήμα των καταργημένων διατάξεων που αφορούσαν περιπτώσεις για τα μέλη του ΕΔΙΠ στο οποίο η Μπ. Μπαζιάνα (που ακόμη ήταν διοικητική υπάλληλος στο ΕΜΠ) είχε δρομολογήσει την “ένταξή” της. Τότε δόθηκε από το υπ. Παιδείας η «διευκρίνιση» ότι «με τη συγκεκριμένη διάταξη διορθώνεται η από παραδρομή κατάργηση» της σχετικής ρύθμισης που σας παρέθεσα ολόκληρη στην αρχή. Ο δρόμος για τα καθηγητικά σαλόνια και μεγαλεία της Περιστέρας είχε ανοίξει…
Μ. Γιαλούρος

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Που είναι το κακό? Επειδή δεν έχουν παντρευτεί είναι κακό? “μήπως είσαι η κυρία Κοκοβίκου?” Παίζει ρόλο το στεφάνι στην σχέση ενός ζευγαριού? Θα είναι πιο ευτυχισμένοι? Τώρα αυτά που λένε οι κουτσομπόλες, θέλεις να σου πω που τα γράφω? Είσαι έξυπνο παιδάκι και το αταλαβαίνεις.

Comments are closed.