ΝΟΜΟΣ! “Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι”! – Τεράστιο ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ΕΥΒΟΙΑ: Μεγάλες ποινές για τραπεζικά δάνεια μαϊμού!!!

Κοινοποίηση:
astynomia syllhpsh

Τεράστιο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε στην Νοτιοκεντρική Εύβοια!

Έχει ζημιώσει με πολύ μεγάλο ποσό, υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Στην υπόθεση εμπλέκονται, ένας πρώην διευθυντής του υποκαταστήματος της Τράπεζας, δύο μεσίτες με τους βοηθούς τους, καθώς και ο μηχανικός της τράπεζας ο οποίος εκτιμούσε την αξία των ακινήτων.

Ο τρόπος λειτουργίας του κυκλώματος ήταν ο εξής:

Μέλη του κυκλώματος έβρισκαν αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν προσωρινές άδειες παραμονής στην Ελλάδα (κυρίως Πακιστανούς). Τους έκαναν την προεργασία που απαιτείτο προκειμένου να τους βάλουν να πάρουν δάνειο από το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Τράπεζας ώστε  ν’ αγοράσουν εικονικά ένα ακίνητο, παίρνοντας ως αντάλλαγμα λίγα χρήματα.

Το ακίνητο το έβρισκαν σε συνεργασία με τους κατηγορούμενους μεσίτες και στην συνέχεια, η τράπεζα όριζε τον μηχανικό της ως εκτιμητή, προκειμένου να εκτιμήσει την αξία του ακινήτου.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο βρίσκεται η μεγάλη κομπίνα. Δηλαδή, εάν ένα ακίνητο άξιζε 10.000 ευρώ, ο εκτιμητής το εκτιμούσε στο πενταπλάσιο ή δεκαπλάσιο της αξίας του, με αποτέλεσμα το δάνειο το οποίο ενέκρινε η τράπεζα να είναι αρκετά υψηλό.

Στην συνέχεια, ο αλλοδαπός, στο όνομα του οποίου εκδιδόταν το δάνειο, προέβαινε στην αγορά του οικήματος, αλλά τα χρήματα τα οποία περίσσευαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μοιράζονταν στα μέλη του κυκλώματος. Εννοείται βέβαια ότι ο δανειολήπτης δεν πλήρωνε ποτέ τις δόσεις του δανείου, με αποτέλεσμα, εάν η τράπεζα επιχειρούσε να κατασχέσει το ακίνητο, γινόταν αντιληπτό πως η αξία του ήταν ελάχιστη, οπότε το πιστωτικό ίδρυμα είχε ζημιωθεί ήδη μεγάλα ποσά.

Η κομπίνα επαναλήφθηκε αρκετές φορές (περισσότερες από  15) με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό που έχει ζημιωθεί η τράπεζα, να υπερβαίνει το 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόσφατα, οι φερόμενοι ως πρωτεργάτες του σκανδάλου (ο διευθυντής του υποκαταστήματος, δύο μεσίτες και δύο βοηθοί τους  και ο μηχανικός της τράπεζας) κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και οι ποινές που επιβλήθηκαν στους περισσότερους ανέρχονται στα 13 χρόνια φυλάκισης. Δύο από τους κατηγορούμενους, δηλαδή η μία μεσίτρια και ο βοηθός της, καταδικάστηκαν σε 18 χρόνια φυλάκισης.

Όλοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση στο Εφετείο, αφού υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν εγγύηση 150.000 ευρώ περίπου ο καθένας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην διευθυντής της τράπεζας είναι αρκετά γνωστός στην περιοχή αφού, εκτός των άλλων, είχε και πολιτική παρουσία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

soropoulos.wordpress.com

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: