ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ! Όλα τα ονόματα στην… υπουργική λίστα του Αλέξη Τσίπρα

Κοινοποίηση:
ts8

Στο Μέγαρο Μαξίμου επιστρέφει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σχηματίζοντας την ίδια κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) πριν παραιτηθεί στα τέλη Αυγούστου, καθώς τα σενάρια περί ένταξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού φαίνεται πως παραμένουν στο συρτάρι.

Οι τελικές αποφάσεις για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να οριστικοποιηθούν σήμερα, όπως σήμερα αναμένεται να κλείσει και η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για τη θέση του προέδρου της Βουλής φαίνεται να έχει κλειδώσει ο Νίκος Βούτσης, ενώ «ακούγεται» και το ονομα του Γιώργο Κατρούγκαλο για την ίδια θέση. Όπως όλα δείχνουν ο Γιάννης Δραγασάκης θα διατηρήσει τη θέση του αντιπροέδρου, αν και μέχρι χθες αργά τη νύχτα «έπαιζε» κι ως διάδοχος της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ποιοι θα απαρτίζουν το οικονομικό επιτελείο
Στο οικονομικό επιτελείο δεν αναμένονται μεταβολές. Αν και υπήρξαν πληροφορίες για διατήρηση του κ. Γιώργου Χουλιαράκη, υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών στη θέση του, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιλέξει να μην είναι ο ίδιος υπουργός Οικονομικών, καθώς διαφορετικά «κανείς δεν θα τον μετακινήσει».

Στη θέση του στο υπουργείο Οικονομίας αναμένεται να επιστρέψει ο κ. Γιώργος Σταθάκης.

Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα
Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να διατηρήσει στο στενό επιτελείο του στο Μαξίμου τους κκ. Αλέκο Φλαμπουράρη, Νίκο Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή και στο νέο κυβερνητικό σχήμα των κ. ΠάνουΣκουρλέτη, Νίκου Κοτζιά, Θοδωρή Δρίτσα, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νίκου Παρασκευόπουλου, Σταύρου Κοντωνή, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Χρήστου Σπίρτζη, Νίκου Ξυδάκη, ΤρύφωναΑλεξιάδη, του προερχόμενου από τους Οικολόγους Πράσινους, Γιάννη Τσιρώνη, της κ. ΟλγαςΓεροβασίλη, της κ. Θεανώς Φωτίου.

 

 

Ποιοι υπηρεσιακοί θα παραμείνουν
Από την απερχόμενη υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένεται να παραμείνει στη θέση του ως υπουργός αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης ο Γιάννης Μουζάλας, και παραμένει ερώτημα εάν θα βρεθεί άλλη θέση στο κυβερνητικό σχήμα για την κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία δέχτηκε σφοδρή κριτική για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο νέο υπουργικό σχήμα θα παραμείνει και ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο… υπουργός Μνημονίου
Την ίδια στιγμή, όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται σοβαρά να δώσει κι ένα νέο χαρτοφυλάκιο σε υπουργό που θα επιβλέπει την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, κομβικό ρόλο θα διαδραματίσουν στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και στις διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιώργος Σταθάκης, ο ΓιώργοςΧουλιαράκης αλλά και ο Γιάννης Δραγασάκης, στην περίπτωση που δεν επιλεγεί για τη θέση του προέδρου της Βουλής.

Επίσης τον επόμενο υπουργό Οικονομικών αναμένεται να πλαισιώσουν οι κκ. Δημήτρης Μάρδας και Τρύφων Αλεξιάδης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: