Τα «πήρε» για τους S-400 της Τουρκίας …Το Γεράκι των ΗΠΑ!

Κοινοποίηση:
γερακι

Μια τυχόν  απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα συνιστούσε σοβαρή αιτία ανησυχίας για τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Αρχηγός των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων  Στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ.

 

«Υπήρξε ένα δημοσίευμα που ήταν λανθασμένο, δεν έχουν αγοράσει το σύστημα S-400 από τη Ρωσία. Αυτό θα μας ανησυχούσε, αν το έκαναν, όμως δεν το έχουν κάνει», είπε ο επικεφαλής του γενικού Επιτελείου Εθνικής άμυνας των ΗΠΑ μιλώνας στο Φόρουμ για την Ασφάλεια στο Άσπεν του Κολοράντο.

Το S-400 είναι το αντιπυραυλικό σύστημα νέας γενιάς της Ρωσίας που μπορεί να φέρει τρεις διαφορετικούς τύπους πυραύλων ικανούς να καταστρέφουν στόχους στον αέρα.

Είναι σχεδιασμένο για να εντοπίζει και να καταστρέφει διάφορους στόχους, από αναγνωριστικά αεροσκάφη μέχρι βαλλιστικούς πυραύλους.

Μέχρι σήμερα η Ρωσία έχει καταλήξει σε συμφωνία μόνο με την Κίνα για την πώληση του συστήματος S-400 και είναι σε συζητήσεις με την Τουρκία και την Ινδία.

Την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ είπε ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές έχουν φτάσει στο τελικό στάδιό τους.

Πηγή: veteranos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: