Τα ίδια έλεγε και ο Χριστοφοράκος – Κωνσταντίνος Φρουζής: Πήγε στο δικαστήριο για την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Κοινοποίηση:
30370820_JnZpUxGKo6Fdl0m0hjsG.limghandler

Την επικύρωση της εισαγγελικής διάταξης με την οποία του επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για δωροδοκία για την υπόθεση της Νοβάρτις ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο πρώην αντιπρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Φρουζής.

Ο κ. Φρουζής εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο Συμβούλιο και όπως σημείωσαν οι δικηγόροι του θα ζητήσει την επικύρωση καθώς δεν θέλει να υπάρχει καμία υπόνοια περί ενδεχόμενης διαφυγής από τη χώρα. Αντιθέτως δηλώνει ότι ανά πάσα στιγμή είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών.
Υπόμνημα
Ο κεντρικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης της Novartis κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με το οποίο ζητά να επικυρωθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί, υποστηρίζοντας ότι θέτει εαυτόν ενώπιον των αρχών για να αποδείξει την αθωότητά του. «Ουδέποτε διανοήθηκα να φύγω από τη χώρα. Μου έχουν δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς από το Νοέμβριο του 2017. Γνώριζα ότι γίνεται έρευνα αλλά εγώ δεν είχα κάνει την παραμικρή κίνηση να φύγω και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι έχω πρόθεση να διαφύγω στο εξωτερικό».Συμπληρωματική κατάθεση από την πρώην γραμματέα του
Συμπληρωματική κατάθεση στην Εισαγγελία Διαφθοράς έδωσε η άλλοτε γραμματέας του πρώην αντιπροέδρου της Νοβάρτις η οποία επωνύμως είχε εξεταστεί και στο παρελθόν. Η νέα κατάθεσή της έγινε αφορμή να αναβληθεί δίκη  για την κατηγορία που αντιμετωπίζει σχετικά με  απάτη με υπολογιστή.

Κατηγορείται για απάτη  μετά από μήνυση που έχει υποβάλει ο γιος του Κ. Φρουζη εναντίον της.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 2/11/2018.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: