Τα «άγνωστα» αεροσκάφη που προσγειώνονται στη μυστηριώδη Area 51 της Νεβάδα

Κοινοποίηση:
agnosta-aeroskafi-prosgiononte-mistiriodi-area-51-nevada

Δεν έχουν κανένα λογότυπο και απογειώνονται από ξεχωριστό terminal του αεροδρομίου του Λας Βέγκα

Στο αεροδρόμιο McCarran του Λας Βέγκας βρίσκεται ένας στόλος αεροσκαφών για τα οποία ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αγοράσει εισιτήρια.

Τα αεροσκάφη δεν έχουν κανένα λογότυπο εταιρείας, είναι λευκά με μια κόκκινη γραμμή, και όποιος επιβιβάζεται σε αυτά δεσμεύεται με όρους μυστικότητας αφού δεν μπορεί να αποκαλύψει ούτε πού κατευθύνεται ούτε ποια ακριβώς είναι η δουλειά του.

airport2

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά είναι επειδή τα αεροσκάφη- κυρίως Boeing 737- «εξυπηρετούν» την πιο κρυφή στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, τη λεγόμενη Περιοχή 51 ή Area 51 στη Νεβάδα, την οποία οι θεωρίες συνωμοσίας θέλουν να συνδέεται με εξωγήινη τεχνολογία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, τα αεροσκάφη λειτουργεί η αμερικανική αεροπορία από ξεχωριστό τερματικό σταθμό στο διεθνές αεροδρόμιο, με την ονομασία Gold Coast.

airport1

Τα αεροσκάφη χρησιμοποιούν ως «όνομα εταιρείας» το «Janet Airlines» επειδή τους χρειάζεται όταν βρίσκονται σε επικοινωνία με την πολιτική αεροπορία.

Από το Λας Βέγκας πετούν βορειοδυτικά στο σημείο που θεωρείται από τα πιο «αποκλεισμένα» στον κόσμο, στην περίφημη Area 51.

Λέγεται πως όταν ένα αεροσκάφος Janet προσεγγίσει την περιοχή αυτή η ονομασία του αλλάζει πχ από «Janet 210» σε «bones 58». Μόλις προσγειωθούν, οι επιβάτες αποβιβάζονται σε εγκαταστάσεις που έχουν εμπνεύσει αμέτρητα βιβλία, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες και για τις οποίες πολύ λίγα είναι γνωστά.

Σύμφωνα πάντως με τον Nick Pope, συγγραφέα του «Encounter in Rendlesham Forest» και άνθρωπο που συνεργαζόταν με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, η Area 51 είναι το σημείο όπου κατασκευάζονται και δοκιμάζονται τα περισσότερα υψηλής τεχνολογίας οπλικά συστήματα των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ωστόσο αμφιβάλει για τα περί εξωγήινης τεχνολογίας. «Παρά τις φήμες δεν έχω δει καμία απόδειξη πως έχουμε στα χέρια μιας εξωγήινη τεχνολογία», λέει στη Daily Mail. «Ακόμα κι αν υπήρχε, μετά τη μετατροπή της Area 51 σε στοιχείο της ποπ κουλτούρας και την αποκάλυψη του ‘μυστικού’, θα έχει μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία που δεν θα έχουμε ακούσει ποτέ στη ζωή μας», πρόσθεσε.

airport3

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: