Σόιμπλε: Εφικτή η επίτευξη συμφωνίας έως τις 22 Μαΐου

Κοινοποίηση:
soible 2

Αισιόδοξος για ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις 22 Μαΐου εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει «ισχυρή πρόοδο» στις μεταρρυθμίσεις, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην άμεση εκταμίευση επιπλέον οικονομικής στήριξης, όπως τόνισε.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει όλες τις συμφωνίες, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση στις 22 Μαΐου και σύντομα μετά να εκταμιεύσουν την επόμενη δόση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σόιμπλε προειδοποίησε εκ νέου ότι όσο περισσότερο καθυστερήσει η αξιολόγηση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αβεβαιότητα στις αγορές και στην οικονομία, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να κάνει περαιτέρω προσαρμογές στις συντάξεις καθώς και να βελτιώσει τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

«Αυτό δεν είναι εύκολο. Το γνωρίζω. Αλλά αν βελτιώσει το φοροεισπρακτικό σύστημα, τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν και πάλι από το 2020» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα, αρκέστηκε να δηλώσει ότι το εκτελεστικό συμβούλιο «θα αποφασίσει και επισήμως τις επόμενες εβδομάδες».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: