Επί ποδός 2.500 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ για τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ , το πρόγραμμα και οι συμφωνίες!

Κοινοποίηση:
putin

Στην Ελλάδα το μεσημέρι ο Πούτιν ύστερα από 10 χρόνια!

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016 και σε συνέχεια των επισκέψεων του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Κρεμλίνο και Οικονομικό Φόρουμ Αγ. Πετρούπολης το περασμένο έτος, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί θα επιστρατευθούν για την υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας που έχουν σχεδιάσει οι επιτελείς ενώ από το μεσημέρι θα κλείνουν οι δρόμοι από όπου περνά ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας και γύρω από το Μαξίμου, το Προέδρικό Μέγαρο και τη Βουλή τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση ούτε στους πεζούς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, από τη Λεωφόρο Κατεχάκη και έως το κέντρο θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία κάθε 30 μέτρα.

Για τις μετακινήσεις του Ρώσου προέδρου στη Βόρεια Ελλάδα θα χρησιμοποιηθούν τρία παρόμοια θωρακισμένα αυτοκίνητα, με το ένα να βρίσκεται σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και τα άλλα δύο να είναι, ήδη, στις Καρυές.

Η αντιπροσωπεία που θα συνοδεύει τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταβεί οδικώς από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», με θωρακισμένο όχημα στην Ουρανούπολη και από εκεί με ταχύπλοο στη Δάφνη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, για τη μεταφορά του ίδιου και της συνοδείας του θα χρησιμοποιηθούν τρία ταχύπλοα σκάφη ωστόσο, ελάχιστοι θα γνωρίζουν σε ποιο από τα τρία θα επιβαίνει ο Ρώσος πρόεδρος, για ευνόητους λόγους.

Η ώρα άφιξής του τοποθετείται μετά τις 4 το απόγευμα.

Τα ταχύπλοα θα συνοδεύουν δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μεταβεί με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μία ώρα νωρίτερα, γύρω στις 3 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα

Συνοδεία εννέα υπουργών καταφτάνει στην Αθήνα στις 3.30 το απόγευμα της Παρασκευής ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ στο Αγιο Ορος που θα μεταβεί το Σάββατο θα τον υποδεχθούν ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, και 50 ρώσοι μητροπολίτες! Πλην των υπουργών και των μητροπολιτών ο Πούτιν θα φέρει μαζί του και μια σειρά από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.
Ο Καμμένος στην υποδοχή στο αεροδρόμιο

Στο αεροδρόμιο τον Ρώσο πρόεδρο θα έχει την χαρά να υποδεχτεί ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει μισάωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Αμέσως μετά ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και για διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Στις 6.30 το απόγευμα θα δοθεί γεύμα εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου και αφού υπογραφούν οι συμφωνίες για την ενέργεια και τις επενδύσεις στις μεταφορές θα ακολουθήσουν δηλώσεις των κκ. Πούτιν και Τσίπρα.

Στις 19:25 ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Βυζαντινό Μουσείο συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό.

Το βράδυ της Παρασκευής ο ρώσος πρόεδρος και η συνοδεία του θα καταλύσει σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου βρίσκεται από σήμερα σε κλοιό ασφαλείας.
Το Σάββατο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο Αγιο Ορος για προσκυνηματική επίσκεψη στο Αγιον Ορος, συνοδευόμενος από τον Ελληνα ομόλογό του κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Η επίσκεψη στη μοναστική πολιτεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση χιλίων χρόνων παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Αγιον Ορος.

Δεκάδες άνδρες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας έχουν ζώσει την Ιερά Κοινότητα.

Η επίσκεψη στο Αγιο Ορος θα αρχίσει με δοξολογία στις Καρυές και εν συνεχεία ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι).

Συμφωνίες

Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπιών, θα επικεντρωθεί α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (συμπ. προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός), β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.
Τον Ρώσο πρόεδρο θα συνοδεύει πολυπληθής κυβερνητική αντιπροσωπία με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
Επιπλέον, στην αποστολή θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες.
Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης Πρωθυπουργού και Ρώσου Προέδρου και των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπιών, οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών:
• Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος
• Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία)
• Συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ Υπουργείων) για
o Επιστήμη και τεχνολογία
o Τουρισμό
o Μετεωρολογία
• Συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ φορέων
o Enterprise Greece – Invest in Russia
o ΕΛΠΕ – Rosneft
o Πανεπιστήμιο Πειραιά – Πανεπιστήμιο Ουραλίων
o Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Πούτιν:

15.30-15.45: Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων Α΄) με ειδική πτήση.

Ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καμμένος.

16.30-16.55: Συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπιο Παυλόπουλο

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Μέγαρο Μαξίμου.

17.00: Άφιξη

17.05-17.35: Κατ’ιδίαν συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin με την Α.Ε. τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Αλέξη Τσίπρα.

17.35-18.35: Γεύμα Εργασίας – Διευρυμένες συνομιλίες.

18.35-18.55: Υπογραφή Συμφωνιών.

18.55-19.25: Δηλώσεις στον Τύπο.

19.30: Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Άφιξη

19.35-20.05: Εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο υπό την παρουσία και της Α.Ε. του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα.

20.05: Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το ξενοδοχείο “Divani Apollon”.

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

10.55: Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση.

Άφιξη στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» (Αίθουσα VIP).

Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Λιμάνι της Τρυπητής.

Άφιξη.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με σκάφος για Καρυές.

Άφιξη. Επίσημη υποδοχή.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Προσκυνηματική μετάβαση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin στο Άγιο Όρος.

17.45: Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας από Αρσανά Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος για το λιμάνι της Τρυπητής.

Άφιξη.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Άφιξη.

20.45: Ανεπίσημη Τελετή Προπομπής.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin προπέμπει εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με ειδική πτήση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Οι συμφωνίες και τα χαρτιά δεν λένε τίποτα Τσίπρα το παιχνίδι των εκλογών εσύ και η στοά σου το έχετε χαμένο. Πες στα αφεντικά σου οτι απότυχες γιατί είσαι ηλίθιος θα σε πιστέψουν μιας και δεν έχουν παραπάνω IQ και αυτοί από ‘σένα.

  2. Τσιπρα εισαι μεγαλο κωλοπαιδο!
    Ξερα και ελεϊνα!

  3. Καλα,χαλαρωστε λιγο,γιατι και με την επισκεψη του Τσιπραλεξ περισυ στη Μοσχα,πολλα ακουστηκαν αρχικα οτι εκλεισε μεγαλες συμφωνιες κι οτι θα ερθουν βαγονια με ρουβλια και χρυσαφι κλπ παπαριες και τελικα αποδειχθηκε τζιφος.Μονο κατι πολιτιστικες συμφωνιες κλεισανε.Και τωρα αλλος ειναι ο σκοπος του Βλαδιμηρου.Σιγα μην περιμενει οτι τα αμερικανοκουμμουνια του ΣΥΡΙΖΑ θα κλεισουν συμφωνιες σημαντικες μαζι του.Ειναι γατονι ο κοντος.Και μην ξεχνατε οτι το πατριαρχειο Μοσχας ανεκαθεν ηθελε να παιξει τον πρωτο ρολο στο Αγιο Ορος και να εχει πρωτοκαθεδρια εκει εναντι του πατριαρχειου Κωνσταντινουπολης.

  4. ΚΑΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ.ΑΥΤΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΗΡΘΕ ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ,ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ; ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

  5. θα τα κανουν αυτα η παλι μουφα η δουλεια ?>?? ολα να τα περιμαινεις απο τα αμερικανολαγνα συριζακια ……….. ας κανουν κι κατι σωστο οι σκαταδες που μας κυβερναν

  6. Πολλά θα αλλάξουν με την έλευση του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα.

    Ο Ρώσος πρόεδρος έρχεται και μας φέρνει… δώρα εξ Ανατολάς. Θα τον συνοδεύουν επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, ενώ, αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η γεωπολιτική σύμπραξη των δύο χωρών.

    Η πληθώρα των επενδύσεων που ετοιμάζει ο Ρώσος ηγέτης για την Ελλάδα οφείλεται, όπως ανακοίνωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ρωσικού οικονομικού επιτελείου, στην “έξοδο” της χώρας μας από το Βρετανικό δίκαιο.

    Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δίκαιο αλλά και το μνημόνιο που είχε υπογράψει το τρίο Παπανδρέου – Βενιζέλου – Σαμαρά, υποδομές, φυσικοί πόροι, οτιδήποτε άνηκε στην δημόσια, και ιδιωτική, περιουσία μπορούσε να κατασχεθεί αφού είχε μπει σαν υποθήκη στις τράπεζες και δεν υπήρχε ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας.

    Αυτός ο όρος άλλαξε με τη “είσοδο” της Ελλάδας στον ESM που διέπεται από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και αναγνωρίζει τα νόμιμα δικαιώματα κάθε χώρας-μέλους.

    Έτσι, με την αλλαγή αυτή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέτρεψε σε επενδύτες να “πλημμυρίσουν” τη χώρα με επενδυτικές προτάσεις.

    μακαρι να γινουν αυτα τον χριαζομαστε τον πουτην σα συμαχο !!!!

  7. Ας αφουγκραστεί η Παναγιά μας την θέληση εκατομυρίων Ελλήνων για αναβιώση του Ελληνισμού με νέο Βυζάντιο και με ηγέτιδα κινητήριο μοχλό την Ρωσσία. Καιρός να αποκοπούμε από το άρμα της δύσεως των εωσφοριστών – προτεσταντών & παπικών.

    1. Διαβασε πρωτα για το Βυζαντιο που θες και αναβιωση. Βλακα.

Comments are closed.