ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Η Σκλαβενίτης μπαίνει στα… χωράφια της ΙΚΕΑ, λανσάροντας έπιπλα και οικιακά είδη

Κοινοποίηση:
ikea_sklavenitis

Η εποχή που τα σύνορα μεταξύ των καταστημάτων σούπερ μάρκετ,

ρούχων, ζαχαροπλαστείων και ειδών σπιτιού ήταν ευδιάκριτα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον ο καταναλωτής μπορεί να αγοράσει ακόμη και έτοιμο φαγητό, αλλά και να “ντύσει” το σπίτι του με έπιπλα, κουρτίνες, πετσέτες, σκεύη, κ.α. με μια επίσκεψή του στο σούπερ μάρκετ.

Η απόσταση μεταξύ των ειδών σούπερ μάρκετ και των ειδών για το σπίτι (έπιπλα, οικιακά είδη, μικροσυσκευές και λευκά είδη) απέχει το πολύ έναν όροφο. Το φαινόμενο σίγουρα δεν είναι σημερινό. Σήμερα όμως λόγω της εξόντωσης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, των μεμονωμένων – “ανώνυμων” καταστημάτων ειδών σπιτιού από τη μία και της πίεσης που δέχεται συνολικά η κατανάλωση από την άλλη, έχει στρέψει τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και δη αυτές που διαθέτουν και υπέρ μάρκετ, δηλαδή καταστήματα άνω των 2.500 τ.μ., να δοκιμάσουν την “τύχη” τους και σε αυτή την αγορά.

Μια εξ αυτών είναι και η αλυσίδα Σκλαβενίτης. Η αλυσίδα, η οποία πήρε προίκα από το δίκτυο της Μαρινόπουλος μεταξύ όλων των άλλων και 33 υπερμάρκετ ανά την Ελλάδα, “ποντάρει” και στα προϊόντα ειδών σπιτιού για να αγοράσει τζίρο. Κάτι το οποίο και διαφημίζει μέσω φυλλαδίου (σ.σ. είναι το πρώτο που εκδίδει η αλυσίδα, η οποία έχει αρνηθεί πεισματικά να το πράξει όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείται στην αγορά).

Ήδη οκτώ καταστήματά της ανά την Ελλάδα διαθέτουν την πλήρη συλλογή επίπλων εσωτερικού χώρου, οικιακών ειδών και λευκών ειδών. Την ίδια στιγμή 32 καταστήματά της διαθέτουν μεγάλο μέρος της συλλογής, επίπλων εσωτερικού χώρου, οικιακών ειδών και λευκών ειδών, ενώ προϊόντα της συλλογής διατίθενται και σε άλλα επιλεγμένα καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα.

Το ερώτημα είναι αν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, εν προκειμένω η Σκλαβενίτης, αποτελούν ανταγωνισμό για τα καταστήματα επίπλων εσωτερικού χώρου, οικιακών ειδών και λευκών ειδών, όπως π.χ. η IKEA η οποία διαθέτει στην Ελλάδα πέντε καταστήματα, πέντε σημεία παραγγελιοληψίας (Pick up & Order Points) προϊόντων IKEA και ηλεκτρονικό κατάστημα. Σίγουρα η αλυσίδες σούπερ μάρκετ δεν είναι ο άμεσος ανταγωνισμός είναι όμως έμμεσος.

Τα IKEA είναι ένα ιδιαίτερο μοντέλο καταστήματος, το οποίο και καλά στημένο είναι και διαθέτει πλήθος προϊόντων με ιδιαίτερο design που πωλούνται σε ανταγωνιστικές τιμές. Από την άλλη πλευρά τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ βρίσκονται παντού, ή σχεδόν παντού και συγκεντρώνουν καθημερινά πλήθος κόσμου ο οποίος μπορεί να μην ζει την εποχή των παχέων αγελάδων, θέλει όμως μέσω της κατανάλωσης προϊόντων πέραν των βασικών να αποδείξει ότι υπάρχει. Παλμό που έχουν πιάσει προμηθευτές και εισαγωγικές εταιρείες, μερίδα των οποίων, “φλερτάρει” με την ιδέα να μπει και σε αυτό το κομμάτι της αγοράς για να αγοράσει τζίρο.

Πηγή: capital.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. μην ξεχνατε οτι ο Σκλαβενιτης εχει και το πρωην ΜΑΚΡΟ που παντα ειχε τετοια ειδη .

Comments are closed.