Συγκλονιστική φωτο: Ο Μανούσος «φύλαξε» τον Κ. Μητσοτάκη και στο τελευταίο του ταξίδι

Κοινοποίηση:
ImageHandler-6-630x381

Ποτέ, κανένας άνθρωπος δε ταυτίσθηκε τόσο με κάποιον άλλο.

Πολύ δύσκολα μπορεί να σκεφθεί κανείς άλλο παράδειγμα πίστης και άδολης αφοσίωσης από εκείνη που χαρακτήριζε τη σχέση του απόστρατου αστυνομικού Μανούσου Γρυλλάκη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η τελευταία «κοινή τους» φωτογραφία είναι συγκλονιστική: Μέσα στο C- 130 έχει μόλις μεταφερθεί η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο Μανούσος έχει πάρει για άλλη μια φορά τη θέση του, δίπλα στον Πρόεδρό του. Κάθεται δίπλα του, σε ένα από τα καθίσματα που προσαρμόσθηκαν στο μεταγωγικό πολεμικό αεροσκάφος και κοιτάζει μπροστά του, τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το τελευταίο τους ταξίδι για τα Χανιά. Φορώντας πάντα τα γυαλιά ηλίου του μέχρι τη στιγμή που μπήκε στο μεταγωγικό, ο Μανούσος τα έβγαλε μόνο όταν έμεινε μόνος του μπροστά στη σορό: Τα γυαλιά, αυτή τη φορά, ίσως να είχαν κρύψει νωρίτερα τα δάκρυα που ο βλοσυρός Κρητικός δεν θα ήθελε να φανούν.

Η οικογένεια του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού και πρωταγωνιστή του δημοσίου βίου επί δεκαετίες, εκτός από τον γιο του Κυριάκο Μητσοτάκη που συνόδευσε τον πατέρα του από την Ελευσίνα μαζί με στενούς συνεργάτες και πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντός του, ταξίδευσε στα Χανιά με πτήση της Aegean. Ο Μανούσος ήταν αδιανόητο να ταξιδεύσει αλλιώς, παρά μόνο πλάι στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο Γρυλλάκης βρέθηκε στη φρουρά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1978. Παρά τη συνταξιοδότησή του πριν από 15 χρόνια από την αστυνομία, δεν έλειψε ποτέ από το πλευρό του «προέδρου» του. Το ίδιο κάνει και τώρα….

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αχ καλέ τι συγκινητικό… ρε δεν πάτε στο διάολο που σας πληρώνουμε ακόμα και μεταφορά με C130. Κοπρίτες κρατικοδίαιτοι όλοι σας.

Comments are closed.