Συγκλονίζει Ελληνίδα ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στην καθημερινή σειρά «Λάμψη» : «Είμαι άνεργη και άστεγη» (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
vakalopoulou10

Μεγαλωμένη στο Παγκράτι με γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο, δεν ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός. Επιθυμούσε να σπουδάσει ψυχολογία, όμως σχολή στην Ελλάδα δεν υπήρχε τη δεκαετία του ’70 και οι γονείς της δεν είχαν τα χρήματα να τη στείλουν στο εξωτερικό.

Ενέδωσε στην επιθυμία της μητέρας της και γράφτηκε σε δραματική σχολή. Η 57χρονη Κατερίνα Βακαλοπούλου , η υπηρέτρια στην έπαυλη του Γιάγκου Δράκου στην καθημερινή σειρά «Λάμψη», ύστερα από πολλά χρόνια σιωπής και απουσίας από τη μικρή οθόνη μιλάει για τη ζωή της και δεν διστάζει να αποκαλύψει πως ζει στην ανεργία και ως… άστεγη φιλοξενείται από τη μαμά της.

570713_6cb72dd6d2-bd5e13da20d0ae68

«Από το 2009 έχω να ανέβω στη σκηνή και μου λείπει πολύ. Δεν ήταν επιθυμία μου να σταματήσω, όμως αρνήθηκα να μπω σε μηχανισμούς με τους οποίους βρίσκεις δουλειά και μπορεί να το πληρώνω αυτό. Δεν μου αρέσουν οι ψεύτικες ευγένειες και να σέρνομαι στα μπαρ για δημόσιες σχέσεις» , ενώ στην ερώτηση πώς τα βγάζει πέρα απαντά:

«Είμαι άστεγη και άνεργη. Φιλοξενούμαι στο σπίτι της μητέρας μου στη Νέα Ιωνία, με μόνο μας έσοδο το ενοίκιο ενός ακινήτου ύψους 400 ευρώ. Ευτυχώς δεν έχω χρέη. Φέτος πήρα το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης».

«Είμαι καλή μαστόρισσα. Βάφω τέλεια! Επίσης ζωγραφίζω. Παράλληλα, όπου υπάρχει ανάγκη για εθελοντική εργασία, τρέχω. Για παράδειγμα, εργάστηκα στο πρότυπο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νέας Ιωνίας, αλλά και στην υποδοχή των πρώτων προσφύγων στον Πειραιά, γιατί είχα παππού πρόσφυγα και έτσι τίμησα τη μνήμη του» αναφέρει, περιγράφοντας με τι ασχολείται στη ζωή της.

Η ηθοποιός αποκαλύπτει επίσης πώς πήρε τον ρόλο στη «Λάμψη» . «Το 1989 ο ΑΝΤ1 αναζητούσε παρουσιάστριες. Πέρασα από οντισιόν, μίλησα με τον Θοδωρή Δρακάκη, του είπα πως ήμουν και ηθοποιός και ύστερα από λίγες ημέρες, με εντολή του Μίνωα Κυριακού, εγώ και η Ελίνα Ακριτίδου πήγαμε στον Νίκο Φώσκολο για τη σειρά που ετοίμαζε. Ετσι πήρα τον ρόλο. Βέβαια, τον Νίκο τον γνώριζα από πριν, γιατί έπαιζα στο θέατρο με τη μετέπειτα σύζυγό του Τόνια και έζησα αυτό το μεγάλο ειδύλλιο από κοντά» λέει.

«Κάποια στιγμή επήλθε η κούραση από τα καθημερινά εξοντωτικά ωράρια. Έπαιρνα 200.000 δραχμές μεικτά τον μήνα, τη στιγμή που οι φήμες έλεγαν πως οι αμοιβές των πρωταγωνιστών έφταναν το 1.000.000 δραχμές. Αφορμή για την παραίτησή μου ήταν μια παρατήρηση του Νίκου Φώσκολου πως δεν αποδίδω το κείμενο αυτολεξεί. Αυτό με τσάκισε κι έφυγα. Είχα ήδη πρόταση από τον Δημήτρη Εξαρχο για τον πρώτο ρόλο στην παράσταση «Μαχαίρι στο κόκαλο» και επέστρεψα στο θέατρο» συμπληρώνει η Κατερίνα Βακαλοπούλου.

Όπως τονίζει το τηλέφωνό της δεν ξαναχτύπησε για δουλειά στην τηλέοραση.

«Δεν ξέρω γιατί. Υποθέτω πως ήμουν «σημαδεμένη», όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι, και αυτό φάνηκε στην πράξη. Ηταν λάθος να χρησιμοποιηθεί το πραγματικό μας όνομα στους ρόλους» επισημαίνει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: