Στο αρχείο η έρευνα για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη

Κοινοποίηση:
$ (2)

Δεν είχε υποχρέωση η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη,
να καταθέτει κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης με τον σύζυγο της την περίοδο που βρίσκονταν σε διάσταση, αποφάνθηκε μετά τη Βουλή, και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Με αυτό το σκεπτικό, η εισαγγελία έθεσε στο αρχείο την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούσε μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει για το θέμα ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης.

Η αναφορά του στρεφόταν τόσο κατά της κας. Γκραμπόφσκι, όσο και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας να ερευνηθεί εάν νόμιμα ο πρόεδρος της ΝΔ δεν περιέλαβε στην προσωπική – ατομική δήλωση πόθεν έσχες και περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του, Μαρέβας. Ζητούσε, επίσης, να διερευνηθούν και άλλα θέματα όπως τα χρήματα, με τα οποία η κα. Γκραμπόφσκι αγόρασε ακίνητο 92 τ.μ. στο Παρίσι. Ως προς το τελευταίο σκέλος, η έρευνα συνεχίζεται από την Οικονομική Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι για τον κ. Μητσοτάκη, λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το θέμα ερευνήθηκε από τη Βουλή, η οποία κατέληξε στο ότι οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης τον ή την εν διαστάσει σύζυγό τους, για όσο διάστημα διαρκεί η διάσταση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: