Στοιχεία “φωτιά” για την Ελλάδα του 21ου αιώνα και των μνημονίων! Ένα στα δύο νοικοκυριά δεν πληρώνει λογαριασμούς και ζει χωρίς θέρμανση…

Κοινοποίηση:
Getting food. Kind little girl gives apple to a homeless person.

Φωτογραφία από Depositphotos.com

Τις θλιβερές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στην Αττική, καταγράφει έρευνα της εταιρείας MARC για λογαριασμό της περιφέρειας Αττικής που διεξήχθη από 22 Νοεμβρίου 2017 έως 15 Δεκεμβρίου.

Στη δημοσκόπηση, αποκαλύπτεται, επίσης, ότι ένα στα δύο νοικοκυριά ανέφεραν πως αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην έγκαιρη εξόφληση λογαριασμών ρεύματος, τηλεφώνου, νερού, κοινοχρήστων ή ενοικίου.

Στην κατηγορία των ανέργων το ποσοστό των οικονομικών δυσκολιών με συνέπεια να μην μπορούν να πληρώσουν έγκαιρα λογαριασμούς ανέρχεται σε 60% έναντι 44% των εργαζομένων.

Ποσοστό 43% δήλωσαν πως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν ικανοποιητική θέρμανση στο σπίτι τους. Αδυναμία εξασφάλισης ικανοποιητικής θέρμανσης ανέφεραν 60% των ανέργων και το 34% των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα.

Εργασιακά “κόλαση”

Επίσης στην έρευνα παρουσιάστηκε πως οι εργαζόμενοι κάτω των 35 ετών πληρώνονται με μισθό κάτω των 500 ευρώ σε ποσοστό 31,5%, ενώ όσοι προσλήφθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες δηλώνουν πως έχουν μισθό κάτω των 500 ευρώ σε ποσοστό 42,1% γεγονός που καταδεικνύει τη σαφή και συνεχή τάση μείωσης των αποδοχών. Έξι στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν πως παραμένουν σε καθεστώς ανεργίας περισσότερο από δύο χρόνια, ενώ επίδομα ανεργίας λαμβάνει ο ένας στους δέκα άνεργους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Σφίγγουν τα ζωνάρια ανέργων και εργαζομένων του ιδ. τομέα γιά να πληρώνονται οι ΔΥ και οι πενηντάρηδες συνταξιούχοι δημοσίου

Comments are closed.