Στη Βενεζουέλα τη χώρα πρότυπο του Τσίπρα τρώνε φλαμίνγκος και μυρμηγκοφάγους για να ζήσουν!

Κοινοποίηση:
garbage1

Η ένδεια κι η πείνα είναι τόσο διαδεδομένες στην κάποτε πλούσια Βενεζουέλα, ώστε έχουν αποκτήσει και παρατσούκλι: «η δίαιτα του Μαδούρο».
Έξι στους δέκα κάδους σκουπιδιών λεηλατούνται από πεινασμένους πολίτες, λέει ο επικεφαλής της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων του Μαρακαΐμπο, Ρικάρντο Μποσκάν.

Ο πληθωρισμός επί των ημερών του αριστερού προέδρου καλπάζει: κοντά στο 700%(!) κυμάνθηκε πέρυσι σύμφωνα με το ΔΝΤ. Η φτώχεια έπληττε οκτώ στα δέκα νοικοκυριά (81,8%%) το 2016, ενώ οι μισοί απ’ τους 9,6 εκατομμύρια κατοίκους βιώνουν συνθήκες ακραίας φτώχειας, σύμφωνα με έρευνα ομάδας πανεπιστημιακών για τις συνθήκες διαβίωσης στη σοσιαλιστική χώρα.

garbage2 garbage1

Αλλά να καταφεύγουν στα φλαμίνγκος για να καλμάρουν την πείνα είναι κάτι πρωτάκουστο!

Ανάγκη για πρωτεϊνη

flamingos1
Στα έλη του Los Olivitos, έναν απ’ τους τρεις τέτοιους υδροβιότοπους της Βενεζουέλας, ζουν τουλάχιστον 10.000 φλαμίνγκος.

Αν και ήταν γνωστό ότι οι ντόπιοι μαζεύανε τα αυγά τους, τώρα τρώνε και τα ίδια τα πουλιά, όπως διαπίστωσαν με θλίψη τους βιολόγοι. «Ούτε στις εποχές της ισπανικής κατάκτησης δεν έτρωγαν οι ιθαγενείς αυτά τα πουλιά. Αλλά αυτή η νέα συνήθεια προέκυψε απ’ την ανάγκη της επιβίωσης», λέει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Επιστημονικών Σπουδών της Βενεζουέλας, Άνχελ Βιλορία.

che-garbage

Τα τελευταία χρόνια οι διατροφικές συνήθειες σε αγροτικές περιοχές άλλαξαν περιλαμβάνοντας σαύρες ιγκουάνα, άγρια πτηνά, αλλά για πρώτη φορά και εξωτικά πουλιά όπως τα φλαμίνγκο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ΕΡΧΕΤΑΙ & ΣΕ ΜΑΣ ΑΥΤΑ& ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ,ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ!!!!

    1. Τον συριζαιος της γειτονιάς σου

Comments are closed.