Στην Ελλάδα του 2017: «Το παιδί μου σταματάει το σχολείο. Δεν τα βγάζω πέρα.» – Κραυγή πόνου από την άνεργη μητέρα

Κοινοποίηση:
katathlipsi

Στα όριά της έχει φτάσει μία διαζευγμένη και άνεργη μητέρα ενός μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ, στο Αγρίνιο.

«Δεν μπορώ να στέλνω με δικό μου μέσον το παιδί μου στο Λύκειο. Σκέφτομαι να σταματήσω από το σχολείο το παιδί μου». Αυτά είναι μερικά από τα λόγια απελπισίας της μητέρας που καθημερινά με το παιδί τους ζουν έναν Γολγοθά.

Δείτε τι καταγγέλλει:

«Δεν μπορώ να στέλνω με δικό μου μέσον το παιδί μου στο Λύκειο. Tο κόστος είναι δυσβάσταχτο για μένα. Είμαι διαζευγμένη και άνεργη. Ζω με τα επιδόματα της πρόνοιας και τα φέρνω δύσκολα πέρα. Ο γιος μου από φέτος φοιτά στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου. Από την Χούνη Αγρινίου που μένουμε, μεταφέρω με δικό μου μέσον το παιδί μου μέχρι την Ποταμούλα.

Από κει επιβιβάζεται στο αστικό λεωφορείο, και όταν φτάνει Αγρίνιο σε δεύτερο αστικό, μέχρι το Λύκειο που είναι στο στάδιο της Πόλης.

Το μεσημέρι ακολουθεί την αντίθετη διαδρομή. Στις 5 το απόγευμα τον παραλαμβάνω πάλι με δικό μου μέσον και γυρίζουμε σπίτι λίγο πριν τις έξι. Όλη αυτή η ταλαιπωρία δεν την λαμβάνουμε υπόψη γιατί τόσο εγώ όσο και ο γιος μου θέλουμε να συνεχίσει το Λύκειο και να σπουδάσει μετά.

Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλο, τόσο μεγάλο που μπροστά στις βιοποριστικές μας ανάγκες σκεφτόμαστε να διακόψουμε την φοίτηση μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν έχω βοήθεια από πουθενά πέρα από τα επιδόματα της πρόνοιας, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πια… Πήγα και μίλησα με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ τον κ. Φλωρόπουλο.

Μου είπε ότι έκανε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από τον νόμο, ώστε να ρχεται μέσον από την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας να παίρνει όχι μόνο το παιδί μου αλλά και τα άλλα παιδιά από τα διπλανά χωριά που συνεχίζουν την φοιτητή τους σε Λύκεια του Αγρινίου.

Μάλιστα ο άνθρωπος μίλησε και προσωπικά με ανθρώπους της περιφέρειας εξηγώντας το πρόβλημα μου. Η απάντηση όμως παρέμεινε η ίδια. Να γίνει μειοδοτικός διαγωνισμός, αξιολόγηση των προτάσεις δημοσιεύσεις κλπ κλπ.. Μια διαδικασία που θα πάρει αρκετό καιρό.. Εγώ όμως μιλάω για το σήμερα το αύριο… Μέχρι τότε το παιδί μου θα μείνει από απουσίες.. Δεν ξέρω τι να κάνω έχω απελπιστεί..»

Πηγή: Patrastimes.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Ο/Η δεν υπάρχουν λεφτά για τούς ΄Ελληνες ... υπάρχουν μόνον για τους λαθρομετανάστες λέει:

    ΑΙΣΧΟΣ !!!
    Είναι ΝΤΡΟΠΗ εν έτει 2017, κάποια παιδιά να αναγκάζονται να εγκαταλείπουν την φοίτησή τους στο σχολείο, εξαιτίας της ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ και τής ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ τής Πολιτείας.
    Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 16 παρ.4) : ” Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Το Κράτος ΥΠΟΧΡΕΟΎΤΑΙ να ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία”
    Πού είναι, λοιπόν, οι παροχές που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ οφείλει το Κράτος στούς πολίτες του ;;; Πού είναι το κοινωνικό πρόσωπο και οι ευαισθησίες τών κυβερνώντων ;;;
    Ο ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ Τσίπρας, κάλεσε στο Μαξίμου τον αφγανό, τον οποίον στεγάζει, σιτίζει, εκπαιδεύει, χρηματοδοτεί και ψυχαγωγεί ΔΩΡΕΑΝ ο Ελληνικός Λαός, για να τού δείξει την συμπαράστασή του (!!!) … Γιατί δεν καλεί και αυτό το Ελληνόπουλο, να τού λύσει το πρόβλημά του ;;; Τίς “ευαισθησίες” του τίς έχει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ μόνον για τα αλλοδαπά ;;;
    Για τα παιδιά τών λαθρομεταναστών, το Υπουργείο έχει διαθέσει λεωφορεία, που τα μεταφέρουν από και προς το σχολείο … Για τα Ελληνόπουλα, αδιαφορεί εντελώς … Κι επειδή, πολύ λόγος γίνεται από τα λαλίστατα πολιτικά ρεμπελό-σκυλα, περί “φαινομένων ρατσισμού”, αυτός είναι ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ κατά τών Ελλήνων, από τούς κατά τ΄άλλα “ευαίσθητους αντιρατσιστές” κατά των αλλοεθνών, αλλοθρήσκων, αλλόγλωσσων και αλλότροπων λαθροεισβολέων …
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ με το ΑΘΛΙΟ κατάντημα τής Χώρας, από ιδεοληψίες πολιτικάντηδες … τα ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ όλα οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ, οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ, οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ …

  2. ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ;ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ Ή ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ Ή ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ

  3. Να απευθυνθείτε κυρία μου προσωπικά στον υπουργό,τον κύριο Γαβρογλου,αυτός σίγουρα θα σας δώσει λύση,μιας και φημιζεται για την αγάπη του στους Έλληνες μαθητές,και γενικά την Ελληνική παιδεία και οικογένεια,και φυσικά μην ξεχάσετε να τιμήσετε το κόμμα της αριστεράς,στις επόμενες εκλογές,σε ανταπόδοση,για όλη αυτήν την ευημερία που έφερε στην Ελληνική ύπαιθρο,τα τελευταία χρόνια….

  4. Να απευθυνθεί στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μήπως μπορούν να τη βοηθήσουν.Και αν δεν μπορούν να απευθυνθεί στην υπέρτερη οργάνωση που είναι η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων.Κανένα παιδί δεν πρέπει να σταματήσει το σχολείο,παρά το γεγονός ότι η παιδεία είναι πλέον ξεχαρβαλωμένη!

  5. Μακάρι να βρεθεί μια λύση από πλευρά του διευθυντή και των τοπικών είναι κρίμα το παιδί να σταματήσει το σχολείο. Το κράτος διευκολύνει αυτούς που δεν πρέπει και δεν μπορεί να δει το πρόβλημα της μητέρας? Μήπως υπάρχουν και άλλες μητέρες σαν και αυτή?Τι να πει κανείς ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση έχουμε καλό περιμενουμε να δούμε?

  6. Το παιδι σταματαει το σχολειο…
    Αλλα δεν θα λειψει σε κανεναν , ηδη στην θεση του στο σχολειο βρισκεται καποιος αραπης πακιστανος αφγανος ιρακινος αλβανος….
    Τι δεν καταλαβαινετε;;;;;;

  7. μεχρι να γινουν οι διαδικασιες για μειοδοσιες και διαγωνισμους, το παιδι θα εχει παει 30 ετων…

Comments are closed.