Στα μουλωχτά στο νομοσχέδιο Κοντονή! Διαγράφουν το φόρο υπεραξίας ακινήτων σε επιχειρήσεις!!

Κοινοποίηση:
5

Τροπολογία με έντονα τα χαρακτηριστικά φωτογραφικής ρύθμισης που είχε αποσυρθεί τον Ιούνιο επανέφερε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με την προτεινόμενη τροπολογία απαλλάσσεται αναδρομικά από τον φόρο υπεραξίας 15% επιχείρηση που πώλησε ή μίσθωσε σε άλλη επιχείρηση ακίνητο.

Η ίδια ακριβώς διάταξη είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις», αλλά είχε αποσυρθεί στις 6 Ιουνίου μετά από αντιδράσεις. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης κατέθεσε χθες τη διάταξη ως τροπολογία και αυτή έγινε δεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Να σημειωθεί πως η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είχε υποστηρίξει τον Ιούνιο πως η τροπολογία δεν αφορά σε μεταβιβάσεις τίτλων ιδιοκτησίας ούτε στο «goodwill», ήτοι τη φήμη και την πελατεία της επιχειρήσεις, αλλά αφορά μεταβιβάσεις ακινήτων της επιχείρησης -όλης ή κομματιών της. Για την αναδρομική ισχύ της τροπολογίας τη δικαιολόγησε λέγοντας πως αφορά σε υποθέσεις που έχει ήδη επιβληθεί ο φόρος, αλλά δεν έχει εισπραχθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: