ΣΟΚ- Eικόνα διάλυσης για την Praktiker και θυγατρική αλυσίδα της

Κοινοποίηση:
praktiker_0

Εικόνα διάλυσης εμφανίζει η Praktiker καθώς φαίνεται ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολλά.

Σύμφωνα με το agronews.gr, έχουν ήδη κλείσει 51 καταστήματα από την επώνυμη αλυσίδα στην ίδια της την έδρα, τη Γερμανία, ενώ στην παρούσα φάση «διαλύονται» και άλλα 130 σημεία πώλησης.

Πηγές από τη Γερμανία σημειώνουν ότι ο διαχειριστής που είχε αναλάβει να βρει αγοραστή για τα καταστήματα στη Γερμανία τελικά δεν συμφώνησε με κανένα από τους ενδιαφερόμενους που τον είχαν προσεγγίσει και ο ίδιος όπως φαίνεται πλέον έχει προτείνει στους μετόχους της πολυεθνικής να πουληθεί κομμάτι κομμάτι. Πρόταση που πήρε «πράσινο φως».

Την ίδια στιγμή δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το μέλλον των θυγατρικών της πολυεθνικής, όπως της θυγατρικής αλυσίδας Max Bahr που δραστηριοποιείται στα έπιπλα κήπου.

Άλλη εικόνα στην Ελλάδα

Ωστόσο, εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στη χώρα μας. Πριν λίγες μέρες, η Praktiker ολοκλήρωσε επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ στο κατάστημά της στον Ταύρο, όπου προχώρησε στην υιοθέτηση νέου concept, στο οποίο έχει προσαρμόσει αλλαγές που αφορούν τον σχεδιασμό, την αισθητική αλλά και τη λειτουργικότητα του χώρου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση ανακατασκευής που έχει υλοποιηθεί ποτέ στο δίκτυο καταστημάτων της Praktiker, η οποία θεωρείται ότι προοϊωνίζει επενδύσεις ανανέωσης του δικτύου σε όλη την Ελλάδα.

Τη σημασία του σχεδίου αυτού αναδεικνύει και η παρουσία του Prem Watsa, προέδρου του διεθνούς επενδυτικού ομίλου Fairfax Financial Holdings Limited, στα εγκαίνια του ανακαινισμένου καταστήματος. Ο κ. Watsa επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Praktiker Hellas και ξεναγήθηκε στο ανακαινισμένο κατάστημα από τη διοίκηση της ελληνικής εταιρείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Στην Ελλάδα πέραν του Φ.Π.Α. δεν καταβάλει φόρο επί των κερδών και τα λεφτά τα στέλνει στην μητρική και θεωρούνται εισαγωγή συναλλάγματος στην Γερμανία με ότι οφέλη μπορεί να έχει για την εταιρεία αυτό.

    1. Γιατί δεν καταβάλει φόρο επί των κερδών? Ξέρεις ότι για κάποιο λόγο η Πρακτικερ είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που με θαυματουργό τρόπο έχει απαλλαχθεί από αυτή την υποχρέωση?
      Απλά το φαντάστηκες?
      Δεν έχεις ιδέα ότι όλες οι εταιρίες πληρώνουν φόρο επί των κερδών?
      Όλα τα παραπάνω?

  2. ΟΛΕΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ Η ΜΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ , ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ
    ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΜΑΣΤΕ , ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΗ ΤΙΠΟΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΟΥΣΤ !!

Comments are closed.