Σοκ στη Κοζάνη: Απατεώνες έκαναν τους τεχνικούς της Δ.Ε.Η και εξαπατούσαν πολίτες

Κοινοποίηση:
αστυνομια-4-1-1

Δυο περιπτώσεις απάτης και κλοπής με την ίδια μέθοδο, αλλά από διαφορετικούς δράστες, εξιχνιάστηκαν στην Καστοριά και την Κοζάνη. Μάλιστα, στην πρώτη από αυτές, ο δράστης έβαλε στο χέρια ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Πρόκειται για έναν 48χρονο, ο οποίος πήγε τον περασμένο Δεκέμβριο στο σπίτι μιας 85χρονης ημεδαπής σε περιοχή της Καστοριάς, προσποιήθηκε τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και της ζήτησε να συγκεντρώσει όσα χρήματα είχε και να τα βγάλει έξω από το κτίριο, γιατί κινδύνευαν να καούν αν ξεσπούσε πυρκαγιά από υποτιθέμενο βραχυκύκλωμα. Έτσι, κατάφερε να της αρπάξει 3.500 ευρώ και να εξαφανιστεί.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Άργους Ορεστικού και σε βάρος του 48χρονου σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Με τον ίδιο τρόπο, ένας 38χρονος ξάφρισε διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή από το σπίτι μιας 81χρονης στην Κοζάνη, την περασμένη Πέμπτη. Η κλοπή εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 38χρονου, ο οποίος δεν εντοπίστηκε στα όρια του αυτοφώρου κι έτσι υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: