Σοκ στη Δύση: «Ασύγκριτα ισχυρότερο» από όλα τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ το νέο ρωσικό βομβαρδιστικό

Κοινοποίηση:
tu-160m2_b

Oνομάζεται Tu-160M2, ανήκει στην κατηγορία των στρατηγικών βομβαρδιστικών, θα είναι πλήρως έτοιμο για δράση τον Μάρτιο του 2018 και, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, απλώς δεν έχει αντίπαλο στις αεροπορικές δυνάμεις της Δύσης.
Συγκεκριμένα, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας σχετικά με το Tu-160M2, ο αναλυτής Βίκτωρ Τούσχοφ σημείωσε ότι η ικανότητα του σκάφους σε συνθήκες μάχης είναι πιο προηγμένη από οιοδήποτε δυτικό στρατηγικό βομβαρδιστικό.
Ήδη, Αμερικάνοι αναλυτές έχουν αναφερθεί με δέος στο Tu-160M2, λέγοντας ότι τα βασικά χαρακτηριστικά του, δηλαδή, η τεράστια ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει και η ικανότητά του να μεταφέρει πυρηνικούς πυραύλους Cruise το καθιστούν ένα από τα πλέον εντυπωσιακά στρατηγικά βομβαρδιστικά στον κόσμο.
Ακόμα τα ακριβή χαρακτηριστικά του Tu-160M2 είναι απόρρητα, ωστόσο, όπως ανέφερε ο Τούσχοφ, η ρωσική πολεμική βιομηχανία σκοπεύει να εφοδιάσει το βομβαρδιστικό με τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα και τις πλέον προωθημένες τεχνολογίες αεροναυτικής.
(πληροφορίες: Sputnik News)
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: