ΣΟΚ στην ΔΕΗ: Την “φεσώνουν” και αλλάζουν πάροχο!

Κοινοποίηση:
ΔΕΗ

«Άλλαξαν τα φώτα» της ΔΕΗ όσοι άλλαξαν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, αφήνοντας φέσι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης το χρέος εκείνων που άλλαξαν πάροχο, χωρίς να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους εκτινάχθηκε στα 200 εκατ. ευρώ.

Ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αποκάλυψε μάλιστα, ότι ορισμένοι εξ αυτών «σκαρφίζονται» διάφορους τρόπους για να αποφύγουν την εξόφληση των χρεών τους. Για παράδειγμα, είπε, κάποιοι είναι «πολυμήχανοι», αφού αλλάζουν ΑΦΜ για να μην εντοπιστούν και έτσι δεν μεταφέρεται το χρέος και είναι δύσκολη η αναζήτηση αυτών των οφειλών. ΔΕΗ και ΡΑΕ βρίσκονται σε συνεννόηση, ώστε να υπάρξουν σύντομα ρυθμίσεις για την είσπραξη των οφειλών.

Οι συνολικές πάντως, οφειλές προς τη ΔΕΗ, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, έχουν μειωθεί κατά 150 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, τα ανείσπρακτα υπόλοιπα οφείλονται κατά ένα μέρος στην κρίση και κατά ένα άλλο μέρος στους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΔΕΗ απηύθυνε ακόμη, έκκληση στους καταναλωτές να εγγραφούν στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης λογαριασμών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα μηνιαίας εξόφλησης. Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, εκτίμησε ότι η ΔΕΗ θα καταγράψει σημαντικά κέρδη το 2018, παρά την έκπτωση 15% σε εκείνους που εξοφλούν εγκαίρως τις οφειλές τους και παρά το γεγονός ότι έχουν απορροφηθεί επιβαρύνσεις από εξωγενείς παράγοντες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. αμα θελουν μπορουν τοσα κολπα εχουν σκεφτει για να μας υπερφορολογησουν οι αλητες εδω δεν θελουν

  2. Κλασικο παράδειγμα αμετανότητου Συριζαίου – πρώην Πασόκου και δεν πληρώνω ….. το χειρότερο είδος

Comments are closed.