ΣΟΚ! Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων για γνωστό Έλληνα εφοπλιστή- Τι συνέβη (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Το “πάγωμα” των εν Ελλάδι περιουσιακών στοιχείων  εφοπλιστή  αξίας έως και 22 εκατομμυρίων δολαρίων, διέταξε ελληνικό δικαστήριο, δικαιώνοντας τη βρετανική TransAsia Commodities στη δικαστική της διαμάχη με τη NewLead Holdings του Μ. Ζολώτα.

H TransAsia έχει ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα σε πολλές χώρες για την επιβολή μίας δικαστικής απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου, το οποίο έκρινε τον Μιχάλη Ζολώτα ένοχο για παραβίαση συμφωνίας, απάτη και συνωμοσία, σχετικά με μία συμφωνία παροχής άνθρακα μεταξύ της NewLead και της TransAsia η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ήδη έχει εξασφαλίσει αντίστοιχες αποφάσεις στο Παρίσι και το Μονακό, όπου ο Μ. Ζολώτας διαθέτει κατοικία.

1
Με την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου, ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσει η TransAsia την κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του Μιχάλη Ζολώτα και της NewLead Holdings στην Ελλάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TransAsia, Serge Turko, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την απόφαση αυτή. “Το ελληνικό δικαστήριο πίστεψε στο δίκιο μας σε αυτήν την υπόθεση και μας υποστήριξε πλήρως – δεν επικύρωσε απλά την αμερικανική απόφαση”, τόνισε, μιλώντας στο TradeWinds, το οποίο αναφέρει πως ο Μιχάλης Ζολώτας και η NewLead αρνούνται μέχρι τώρα να πληρώσουν τα 22 εκατ. δολάρια που έχουν επιδικαστεί ως αποζημίωση στην TransAsia.

Παράλληλα, ο κλοιός των πιστωτών σφίγγει για τον εφοπλιστή, με την Τράπεζα Πειραιώς να προγραμματίζει για τον ερχόμενο Νοέμβριο τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακινήτου του στα βόρεια προάστια, αξίας 420.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο πλειστηριασμός θα μπορέσει να προχωρήσει.

Επίσης, τον Οκτώβριο αναμένεται να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό διάφορα άλλα περιουσιακά στοιχεία του Μιχάλη Ζολώτα, όπως έπιπλα, χαλιά, ένα home cinema, πορσελάνινες κούκλες, πίνακες, ένα φούρνο μικροκυμάτων και μία καφετιέρα, με επισπεύδουσα την κυπριακή Silverdale Management, για οφειλές ύψους 19.000 δολαρίων.
Όμως ο Έλληνας εφοπλιστής είναι “στριμωγμένος” και στην Κύπρο, όπου αντιμετωπί­ζει μια κατηγορία στην υπόθεση της Focus και του €1 εκατ. που έδωσε σε εταιρεία του Χριστόδουλου Χριστοδούλου. Ο Ζολώτας αντιμετωπίζει μόνο την κατηγορία που αφορά τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά την περίοδο Ιουνίου και Δεκεμβρίου του 2013, στη Λευκωσία.

Στις αρχές του έτους το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάσισε ότι δεν δικαιολογείται ξεχωριστή δίκη για τον Ζολώτα, ούτε και η αφαίρεση του ονόματός του από τις λεπτομέρειες άλλων κατηγοριών εκτός από εκείνη που αντιμετωπίζει.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο επεσήμανε ότι η υπό αναφορά κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Ζολώτας δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά και άλλους τέσσερις κατηγορούμενους οι οποίοι αντιμετωπίζουν και αριθμό άλλων κατηγοριών. Δεν θα ήταν, ως εκ τούτου, προς το συμφέρον της Δικαιοσύνης να διαταχθεί χωριστή δίκη για τον κατηγορούμενο, εφόσον στην εν λόγω κατηγορία κατηγορείται ότι έδρασε από κοινού με τους άλλους τέσσερις κατηγορούμενους.
Πηγή: www.mononews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: