ΣΟΚ για Μακρόν – Έχασε πάνω από 20% της δημοτικότητάς του μέσα σε έξι μήνες!

Κοινοποίηση:
μακρον

Δημοσκόπηση-σοκ για τον Μακρόν. Μέσα σε έξι μήνες, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, η δημοτικότητά του Γάλλου προέδρου, έχει σημειώσει «βουτιά» 20 μονάδων.
Ο 39χρονος ένοικος του Ελιζέ, όχι απλά δεν γοητεύει πλέον τους συμπολίτες του,αλλά έχει την ίδια δημοτικότητα που είχε ο πρώην πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ,την ίδια περίοδο.

Τον περασμένο Μάιο, όταν ανέλαβε την προεδρία,η δημοτικότητά του έφθανε το 62% ενώ σήμερα έχει κατρακυλήσει στο 42%.
Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Ifop» και της εφημερίδας Journal du Dimanche που δόθηκε στη δημοσιότητα, μόνο το 42% των Γάλλων πολιτών τάσσεται υπέρ του κυβερνητικού έργου του Εμανουέλ Μακρόν. Με βάση τα πορίσματα της δημοσκόπησης, ο Οκτώβριος δεν μπήκε με το… δεξί για τον Γάλλο πρόεδρο αφού η δημοφιλία του απώλεσε τρεις μονάδες μέσα σ΄ένα μήνα (από τον περασμένο Σεπτέμβριο).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας LE Figaro, o ηγέτης της Γαλλίας αποδυναμώθηκε κυρίως στα μάτια των συνταξιούχων, των ανώτερων στελεχών και των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι αισθάνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για τη νέα φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: