ΣΟΚ: Γεννήθηκε με τρεις τρύπες στην καρδιά, «πέθανε» δύο φορές και έγινε bodybuilder

Κοινοποίηση:
tromaktiko7

Το 1991 γεννήθηκε στη Νήσο Γουάιτ της Βρετανίας ένα κοριτσάκι. Λίγες στιγμές μετά τη γέννα, οι γονείς ενημερώθηκαν από τους γιατρούς για την κατάσταση του παιδιού…
Τα λόγια των γιατρών τους «πάγωσαν». Το νεογέννητο κοριτσάκι είχε γεννηθεί με τρεις τρύπες στην καρδιά και είχε ελάχιστες πιθανότητες να μεγαλώσει και να βιώσει μία κανονική ζωή.

Μετά το πρώτο σοκ, ξεκίνησε ο άνισος αγώνας με τον χρόνο και τη φύση. Μετά από εκατοντάδες ώρες στα νοσοκομεία, με τέσσερις επεμβάσεις στην καρδιά της και με δύο ανακοπές, η Samantha Gallier όχι μόνο επιβίωσε, αλλά αναπτύχθηκε… πολύ περισσότερο απ’ όσο μπορούσαν να φανταστούν οι δικοί της άνθρωποι, καθώς στα 27 της χρόνια είναι μία κουκλάρα με όλη τη σημασία της λέξης και… πρωταθλήτρια του bodybuilding! Η Samantha υποβλήθηκε σε τέσσερις εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς, στις δύο εκ των οποίων η καρδιά της σταμάτησε να λειτουργεί και οι γιατροί την επανέφεραν με υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης, καθώς η κοπέλα ήταν κλινικά νεκρή από δύο λεπτά κάθε φορά! Μετά από πολλές περιπέτειες, η Sammi, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της και οι δικοί της άνθρωποι, κατάφερε να πατήσει στα πόδια της. Τότε έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα -κυρίως- με τον εαυτό της. Αποφάσισε να γίνει πρωταθλήτρια στο bodybuilding. Οι γιατροί που την παρακολουθούσαν προσπάθησαν με κάθε τρόπο να την αποτρέψουν. Εκείνη όμως, αποδεδειγμένα μαχήτρια της ζωής, είχε λάβει τις αποφάσεις της. «Γνωρίζω τα όριά μου και θα τα δοκιμάσω», φέρεται να είπε. Και το έκανε. Η προειδοποίηση των γιατρών ήταν μία: «Μην πιέσεις τον αυτό σου, μπορεί να πεθάνεις». Εκείνη όχι μόνο τον πίεσε, αλλά έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς διακρίνεται σε ένα άθλημα που απαιτεί τη μέγιστη δοκιμασία των ορίων του ανθρώπινου σώματος. Πριν γίνει επαγγελματίας bodybuilder, προαπάθησε να εργαστεί τις τέσσερις από τις πέντε ημέρες της εργάσιμης εβδομάδας, αλλά οι γιατροί προέβαλαν βέτο και την έπεισαν. Η απόφαση να στραφεί στον αθλητισμό ήταν ένα σοκ για το ιατρικό τιμ.

«Ο κίνδυνος για την υγεία μου ήταν στους 155 παλμούς το λεπτό. Αν κατάφερνα να το ρυθμίσω αυτό, θα πετύχαινα. Όπως βλέπετε, το κατάφερα…», δήλωσε με την απλότητα μίας «κανονικής» κοπέλας. Μίας κοπέλας ωστόσο, που απέδειξε ότι δεν έχει «ειδικές ανάγκες», αλλά που μπορεί να φτάσει εκεί που οι περισσότεροι το βλέπουν ως… Έβερεστ, παρ’ ότι το πρόβλημά της θα μπορούσε να της στερήσει το σημαντικότερο αγαθό, τη ζωή της. «Τσέκαρα συνεχώς τους παλμούς της καρδιάς μου με έναν μετρητή. Ήμουν απόλυτα πειθαρχημένη και μπορώ να πω ότι τα πήγα καλά», πρόσθεσε η εντυπωσιακή Samantha, η οποία πλέον διακρίνεται και εργάζεται ως επαγγελματίας bodybuilder στη Βρετανία.

tromaktiko5 tromaktiko3 tromaktiko1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: