Σοκάρει η μαρτυρία 26χρονης στου Φιλοπάππου από ληστεία Πακιστανών: «Μου έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό και …»

Κοινοποίηση:
Woman_Attack_488_355

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια 26χρονη νοσηλεύτρια η οποία πριν από λίγες μέρες έπεσε θύμα Πακιστανών που λυμαίνονται το λόφο Φιλοπάππου και τον έχουν μετατρέψει σε χώρο ανομίας.

 

Οι αδίστακτοι παράνομοι μετανάστες την απείλησαν να τη μαχαιρώσουν για ένα κινητό και λίγα μόλις ευρώ.

Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη της δεν θα μπορούσε να φανταστεί τα όσα έζησε η 26χρονη Μάγδα Ελευθεριάδη, απόφοιτη σχολής Νοσηλευτικής, πριν από δυο βδομάδες στον λόφο του Φιλοπάππου, όταν ένας απλός περίπατος εξελίχτηκε σε θρίλερ…
Η νεαρή γυναίκα ήρθε αντιμέτωπη με μέλη αλλοδαπών συμμοριών, που επιτίθενται και ληστεύουν τους επισκέπτες  απειλώντας να τους μαχαιρώσουν σε περίπτωση που τολμήσουν να προβάλουν αντίσταση.

Πρόκειται για ιδιαίτερα βίαιους και επικίνδυνους κακοποιούς που βάζουν στο στόχαστρο άτομα που περπατούν ή κάθονται σε απομονωμένα σημεία του λόφου και τα οποία έχουν εντοπίσει παρακολουθώντας τα από τη στιγμή που θα εισέλθουν στο Φιλοπάππου.

Κάποιοι εξ αυτών εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, που κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν από τις περιγραφές που έδωσαν στην Αστυνομία τα θύματά τους.

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη συνελήφθησαν έξι Πακιστανοί οι οποίοι θεωρούνται μέλη σπείρας καθώς και δώδεκα ακόμη ομοεθνείς τους που βαρύνονται με τις κατηγορίες της οπλοκατοχής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

«Είναι έγκυος, μην την πειράξετε»

Η κατάσταση στον λόφο του Φιλοπάππου από τη δράση αλλοδαπών συμμοριών ήταν ανεξέλεγκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη εδώ και καιρό, πράγμα που γνώριζε η Αστυνομία, όχι όμως και οι ανυποψίαστοι επισκέπτες, όπως συνέβη στην περίπτωση της 26χρονης νοσηλεύτριας.

Συγκεκριμένα, νωρίς το βράδυ της προπερασμένης Παρασκευής, γύρω στις οκτώ, η Μάγδα Ελευθεριάδη μαζί με έναν φίλο της από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στον λόφο του Φιλοπάππου για να απολαύσουν τη θέα της φωταγωγημένης Αθήνας, όπως άλλωστε συνηθίζουν να κάνουν οι περισσότεροι επισκέπτες.

Πού να διανοηθούν ότι ένας απλός περίπατος θα έθετε σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, όταν σε μια στιγμή περικυκλώθηκαν από τα μέλη μιας συμμορίας νιώθοντας τα κοφτερά τους μαχαίρια μια ανάσα από την καρωτίδα τους..

Οι δυο φίλοι, σύμφωνα με τη μαρτυρία της νεαρής Μάγδας, αντελήφθησαν, λίγα μόλις λεπτά αφού είχαν εισέλθει στον λόφο, ότι μια ομάδα ανδρών – συγκεκριμένα τρεις άνδρες- τους παρακολουθούσε από απόσταση. Στην αρχή δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία. Όμως καθώς περπατούσαν κατάλαβαν ότι οι τρεις αυτοί άνδρες ακολουθούσαν την ίδια ακριβώς διαδρομή.

«Τότε εμείς επιταχύναμε το βήμα μας για να δούμε αν θα συνεχίσουν να μας ακολουθούν» λέει  η 26χρονη. Και συνεχίζει: « Κάποια στιγμή καθίσαμε σε ένα παγκάκι, νομίζοντας ότι έχουν φύγει. Όμως λίγα λεπτά μετά εμφανίστηκαν μπροστά μας και μας περικύκλωσαν. Στην αρχή μου φάνηκε ότι μας έκαναν πλάκα, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι όλο αυτό που ζούσα ήταν πραγματικό».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της 26χρονης νοσηλεύτριας, οι τρεις αλλοδαποί τους πλησίασαν με απειλητικές διαθέσεις, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να βγάλουν μαχαίρια απειλώντας να τους σκοτώσουν σε περίπτωση που επιχειρήσουν να διαφύγουν ή να αντισταθούν φωνάζοντας σε βοήθεια. Οι ληστές έβαλαν τα μαχαίρια στο λαιμό των δυο νέων, υποχρεώνοντάς τους να τους δώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα και όσα χρήματα είχαν πάνω τους.

«Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα να τρέξω να ξεφύγω όμως είχα το μαχαίρι στο λαιμό μου» προσθέτει η νεαρή γυναίκα.

«Δεν μιλούσαν ελληνικά. Μας είπαν μόνο, τα λεφτά και τα κινητά σας. Άρχισαν να μας ψάχνουν. Ο φίλος μου τους είπε πάρτε ο,τι θέλετε, μόνο μη μας κάνετε κακό. Μας πήρανε τα κινητά τηλέφωνα και όσα χρήματα είχαμε πάνω μας».
Όμως ο εφιάλτης δεν είχε τελειώσει. Αν και οι τρεις δράστες είχαν πάρει τόσο τα χρήματα όσο και τα κινητά τηλέφωνα των δυο νέων, δεν τους άφησαν αμέσως να φύγουν.

« Μου έκλεισαν το στόμα με τα χέρια τους γιατί νόμιζαν ότι μόλις με άφηναν θα φώναζα σε βοήθεια. Τότε ο φίλος μου τους είπε να μη με πειράξουν γιατί δήθεν ήμουν έγκυος. Έπειτα από λίγα λεπτά και αφού σιγουρεύτηκαν ότι δεν θα φωνάξω, πήραν τα πράγματά μας και άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο» λέει η Μάγδα Ελευθεριάδη.

Οι δυο νέοι ειδοποίησαν αμέσως στην Αστυνομία και στην κατάθεσή τους στο αστυνομικό τμήμα περιέγραψαν με λεπτομέρειες όλα όσα έζησαν στα χέρια των αδίστακτων δραστών.

Μάλιστα οι αστυνομικοί τους ενημέρωσαν ότι έχουν καταγγελθεί πολλά παρόμοια κρούσματα στην ίδια περιοχή και πως πριν απ’ αυτούς είχαν ασχοληθεί με τέσσερις πανομοιότυπες υποθέσεις.

Το επόμενο κιόλας βράδυ, στον λόφο του Φιλοπάππου μια συμμορία δέκα ατόμων επιτέθηκε εναντίον παρέας έξι νεαρών αγοριών και κοριτσιών και αφού τους λήστεψαν, μαχαίρωσαν έναν 19χρονο που προσπάθησε να αντισταθεί με αποτέλεσμα ο ίδιος να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, ένα ζευγάρι δέχτηκε επίθεση στη Ρωμαϊκή αγορά στο Μοναστηράκι. Ειδικότερα, τα δυο θύματα σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσαν στην Αστυνομία, βρέθηκαν αντιμέτωπα με δύο ληστές που τους απείλησαν να τους μαχαιρώσουν εάν δεν τους έδιναν όσα χρήματα είχαν πάνω τους. Όταν ο ένας εκ των δυο θυμάτων προσπάθησε να αντισταθεί, του επιτέθηκαν με μανία και άρχισαν να τον ξυλοφορτώνουν, κλέβοντας τελικά τα χρήματα τόσο του ίδιου, όσο και της 19χρονης συντρόφου του.

Το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό από την Αστυνομία ότι συνελήφθησαν μέλη  συμμορίας Πακιστανών που είχε ως πεδίο δράσης την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνα άτομα που επιτίθονταν σε ανυποψίαστους τουρίστες με μαχαίρια για να τους ληστέψουν, κυρίως στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και ειδικά στα απόμερα σημεία του λόφου του Φιλοπάππου.

Συνήθως ένας εξ αυτών περίμενε στις εισόδους του λόφου, τσέκαρε τους επισκέπτες και μετά τηλεφωνούσε στους υπόλοιπους για να τους ενημερώσει. Αφού επέλεγαν τα θύματά τους, ξεκινούσε η παρακολούθηση ωσότου βεβαιωθούν ότι τα υποψήφια θύματα βρίσκονται σε σημείο όπου υπάρχει περιορισμένη ορατότητα λόγω της εδαφικής ιδιομορφίας της περιοχής και σε ανύποπτη χρονική στιγμή ορμούσαν εναντίον τους δείχνοντας με τις κινήσεις τους και τις άγριες εκφράσεις των προσώπων τους ότι είναι αποφασισμένοι για όλα. Μέχρι και να σκοτώσουν αν δεν έπαιρναν αυτό που ήθελαν, δηλαδή τα κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τυχόν κοσμήματα. Αν κάποιο από τα θύματα τολμούσε να αντισταθεί, δεν δίσταζαν να το μαχαιρώσουν.

Τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν σε κλεπταποδόχους που με τη σειρά τους τα πουλούσαν στα καφέ και στις πλατείες των δυτικών προαστίων. Κάπως έτσι έφτασαν στον εντοπισμό τους οι αστυνομικές αρχές όταν μετά από έρευνα πολλών ημερών και καταθέσεις των θυμάτων κατάφεραν να συλλάβουν έξι από τα μέλη μιας συμμορίας στην περιοχή του Αιγάλεω.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν έξι Πακιστανοί ηλικίας 19- 34 ετών, ενώ αναζητείται ένας 19χρονος ομοεθνής συνεργός τους. Βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων που έχουν προκύψει από τις εξονυχιστικές έρευνες των αρχών, έχει εξιχνιασθεί μία απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον αλλοδαπού και τρεις ακόμα ληστείες με συνολικά δέκα θύματα. Ακόμη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα tablet, πέντε ρολόγια χειρός, μια φωτογραφική μηχανή, δεκαοκτώ κινητά τηλέφωνα, επτά γυναικείες τσάντες, ένα σακίδιο ταξιδιού, ένας χαρτοφύλακας και ένα μαχαίρι.

Τώρα τα θύματα ειδοποιούνται από τις αστυνομικές αρχές να επικοινωνήσουν με τα αστυνομικά τμήματα όπου κατήγγειλαν τις επιθέσεις προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα κλοπιμαία και να αναγνωριστούν οι δράστες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Comments are closed.