ΣΚΙΑΧΤΗΚΑΜΕ με τη ΓΡΙΑ!- Η Μέρκελ κάνει ΓΙΟΓΚΑ και παίζει σαν χαζοχαρούμενο…

Κοινοποίηση:
μερκελ

Έβγαλε το «σιδηρούν προσωπείο», αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της εαυτού της.

Στα 90 λεπτά που διήρκεσε η συνέντευξή της στο γυναικείο γερμανικό περιοδικό Brigitte, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έδειξε ένα…ανθρώπινο πρόσωπο.

Υποστήριξε πως χαίρεται που τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται πλέον με την κόμη της αλλά με τις πολιτικές που ακολουθεί κι ότι η σημαντικότερη απόφαση που έχει λάβει ήταν να εγκαταλείψει η Γερμανία την πυρηνική ενέργεια.

Η Μέρκελ παραδέχτηκε πως γελάει τουλάχιστον μία φορά την μέρα, αλλιώς δεν θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά κι ότι τον δεύτερο σύζυγό της τον γνώρισε στη δουλειά. Είπε επίσης ότι της αρέσει η γιόγκα κι ότι σκέφτεται καθημερινά τι θα φορέσει.”Κανείς δεν θέλει να ντροπιάσει με την αμφίεσή του τους συνομιλητές του”, δήλωσε.

Η Μέρκελ αποκάλυψε πως δεν διαθέτει λογαριασμό στο Twitter κι ότι έχει 100 τηλεφωνικούς αριθμούς το κινητό της. Αναφέρθηκε επίσης στην πρώτη της συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και την αμήχανη στιγμή όταν του έτεινε το χέρι για χειραψία κι εκείνος έδειχνε να την αγνοεί.

Η καγκελάριος της Γερμανίας υποστήριξε πως ρώτησε τον Αμερικανό πρόεδρο για το συμβάν κι εκείνος της είπε ότι είχε την εντύπωση ότι της είχε ήδη σφίξει δυο φορές το χέρι, κάτι που ήταν ακριβές”. Ο Τραμπ και ο Πούτιν δεν της είναι τόσο αρεστοί όπως ο Εμανουέλ Μακρόν ή ο Τζαστίν Τριντό. “Δεν με περιστοιχίζουν οι Τραμπ και Πούτιν αλλά φυσικά βρίσκομαι σε επαφή μαζί τους. Είναι ο ρόλος μου να κατανοώ τον τρόπο σκέψης του ομολόγου μου”, υποστήριξε η Μέρκελ.
Καλπάζοντας στις δημοσκοπήσεις, η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε με τον αέρα του νικητή στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους του περιοδικού “Brigitte” με τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου να πλησιάζουν.

Την ίδια ώρα, ο πολιτικός της αντίπαλος, Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, της επιτίθεται.

Ο Σουλτς την κατηγόρησε ότι εξαπολύει «επίθεση στη δημοκρατία» κι ότι αποθαρρύνει τον πολιτικό διάλογο. Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος δηλώνει ότι απλώς αγνοεί τέτοια σχόλια.Για το καυτό θέμα των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, η Μέρκελ απάντησε ότι γνωρίζει πώς όλα τα άλλα κόμματα είναι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων κι ότι ανάλογη γνώμη έχουν και πολλοί Γερμανοί πολίτες.Και τότε έκανε την έκπληξη λέγοντας ότι «ελπίζει» η όλη συζήτηση να μετακινηθεί στην κατεύθυνση μιας απόφασης κατά συνείδηση. Η σιδηρά κυρία της Γερμανίας άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί σύντομα να γίνει ψηφοφορία στην ομοσπονδιακή βουλή της Γερμανίας ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να περάσει ο σχετικός νόμος.
Η Μέρκελ κάνει προεκλογικό αγώνα ακόμα την ίδια ώρα όμως ετοιμάζεται να υποδεχτεί ως καλή οικοδέσποινα τον Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο του G20, την ερχόμενη εβδομάδα στο Αμβούργο (7 και 8 Ιουλίου).

Για τα διεθνή ΜΜΕ, η σύγκρουση μεταξύ των δύο ηγετών προδιαγράφεται αναπόφευκτη.

Το Βερολίνο έδειξε την πρόθεσή του να αναγάγει σε βασικά θέματα το ελεύθερο εμπόριο, την κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό.

Η ατζέντα που επέλεξε η Γερμανίδα καγκελάριος, όπως υποστηρίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ, φαίνεται ότι θα εντείνει την απομόνωση των ΗΠΑ στη σύνοδο των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Τουλάχιστον 7 χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να συρρεύσουν στο Αμβούργο στις 7 και 8 Ιουλίου και η αστυνομία προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια στη διάρκεια της συνόδου, όπου θα συναντηθούν για πρώτη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Στο Αμβούργο, η Μέρκελ θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ την ώρα που δημοσκόπηση του ινστιτούτου Pew Research δείχνει ότι, το 52% όλων των Ευρωπαίων που μετείχαν στη σφυγμομέτρηση, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα κάνει το σωστό στα ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: