ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ! Οι όροι και οι προϋποθέσεις για το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ στους φοιτητές!

Κοινοποίηση:
1

Τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία για τη χορήγηση του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ στους προπτυχιακούς φοιτητές των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης καθορίζει κοινή απόφαση του υπουργού Παιδείας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Βάσει των όσων προβλέπει η νέα απόφαση, οι δικαιούχοι του επιδόματος θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις χορήγησης και τα στοιχεία που θα δηλώσουν θα ελεγχθούν και θα επαληθευθούν με διασταυρώσεις στοιχείων από τα ηλεκτρονικά αρχεία των Ιδρυμάτων και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται τον Ιούνιο κάθε έτους.

 Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την χορήγηση του επιδόματος έχουν ως εξής:

1) Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, πέραν του ενός.

2) Ο φοιτητής πρέπει να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του, στην οποία ο ίδιος ή οι γονείς του δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας. Η μίσθωση θα πρέπει να είναι σε ισχύ για τουλάχιστον έξι (6) μήνες εντός του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο αιτείται το επίδομα. Ως μίσθωση θεωρείται και η διαμονή σε πανσιόν ή ξενοδοχείο, εξάμηνης τουλάχιστον διάρκειας.

3) Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ. αθροιστικά.

4) Ο φοιτητής να έχει εξεταστεί επιτυχώς στα μισά μαθήματα του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους για το οποίο αιτείται το επίδομα.

5) Το επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών της αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

6) Το επίδομα χορηγείται σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές μιας οικογένειας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: