Σε «φιάσκο» εξελίσσεται η διαδικασία! Δεν πάνε τα πολιτικά πρόσωπα στην Προανακριτική για την Novartis!

Κοινοποίηση:
nobartis

Σαμαράς, Γεωργιάδης, Πικραμμένος, Αβραμόπουλος και Λυκουρέντζος έστειλαν επιστολές στην Επιτροπή, εγείροντας ενστάσεις περί «σκευωρίας», «μεθοδεύσεων» και «πλεκτάνης» – Χθες, τον «χορό» των αρνήσεων είχε ανοίξει ο Ανδρέας Λοβέρδος – Τι θα πράξουν Στουρνάρας, Σαλμάς και Κουτρουμάνης – Απάντηση Δρίτσα σε Σαμαρά
Την άρνησή τους να προσέλθουν στην Προανακριτική επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση της Novartis, διατυπώνουν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και τα οποία η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει να καλέσει για κατάθεση από την επόμενη εβδομάδα.

Ήδη, σήμερα, Πέμπτη, ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής, Θοδωρή Δρίτσα, δήλωσε ότι δεν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της Novartis. Ο κ. Πικραμμένος είχε κληθεί να παραστεί την ερχόμενη Τρίτη, 27 Μαρτίου, στις 17:00, στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, για «έκφραση γνώμης».
Παράλληλα, ο Παναγιώτης Πικραμμένος εκφράζει την προσδοκία, η κρίση της Επιτροπής να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τους νόμους. Μάλιστα, επιφυλάσσεται για το δικαίωμά του να παραστεί σε μεταγενέστερη συνεδρίαση της Επιτροπής, επί της ουσίας όμως της υπόθεσης.

«Λυπούμαι που θα σας το πω, αλλά δέκα χρόνια στο Κοινοβούλιο δεν έχω συναντήσει πιο παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της Novartis και εξηγεί γιατί θεωρεί ότι προκαλεί γέλωτα το να καλείται για έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητας της επιτροπής.

«Στη γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κ. Τσίπρας, δεν πρόκειται να συμμετάσχω» αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, ενημερώνοντας τον Θοδωρή Δρίτσα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε επίσης αρνηθεί να μετάσχει στην «κυβερνητική μεθόδευση» για την εις βάρος του σκευωρία, απορρίπτοντας την πρόσκληση της Προανακριτικής. «Δεν με αφορούν κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις, οι οποίες συνιστούν έναν ακόμη κρίκο στην ουσιαστική συγκάλυψη της σε βάρος μου σκευωρίας» επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός σε επιστολή του προς την Προανακριτική, για να προσθέσει πως η σκευωρία «οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία. Απαιτώ άλλωστε την ουσιαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης, με εξέταση όλων των μαρτύρων και όλων των στοιχείων».

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή είχε προγραμματίσει την κατάθεση του κ. Σαμαρά για την ερχόμενη Τρίτη, στις 10:30.

Την άρνησή του να καταθέσει στην επιτροπή Προανακριτικής εξέτασης εξέφρασε σήμερα, εξίσου με επιστολή προς τον κ. Δρίτσα, και ο πρώην υπουργός και νυν κοινοτικός Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως, «εφόσον εξασφαλισθεί η νόμιμη σύνθεση της Επιτροπή σας με την παρουσία όλων των Μελών της και τηρηθούν οι κανόνες της Δικονομίας (κληθούν επωνύμως οι μάρτυρες να καταθέσουν), θα προσέλθω και θα καταθέσω».

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρεται στην αποχώρηση των βουλευτών από τις εργασίες της Επιτροπής, θέτοντας ζήτημα νομιμοποίησης, ενώ επισημαίνει ότι τίθεται θέμα παραβίασης των δικονομικών κανόνων, λόγω των προστατευόμενων μαρτύρων.

Αλλά και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, αρνείται να προσέλθει στην Προανακριτική, δηλώνοντας προς τον κ. Δρίτσα: «Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής». Επιπλέον, δηλώνει ότι αρνείται την πρόκληση για κατάθεση, καθώς, όπως αναφέρει, δεν επιθυμεί να συμπράξει «σε καμία μορφή αποπροσανατολισμού».

Τον… χορό των αρνήσεων να προσέλθουν στην Προανακριτική είχε «ανοίξει» χθες ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, με επιστολή του προς τα μέλη της Επιτροπής: «Δεν πρόκειται να προσέλθω στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας. Το θλιβερό προνόμιο της συμμετοχής στην πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της συμμορίας που την οργάνωσαν και σε όλους όσοι αποδέχονται να παίξουν ρόλο κομπάρσου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.

«Μετά την άρνησή σας να καλέσετε τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, τις καταθέσεις των οποίων η κυβέρνηση κεντρικά και στο ανώτατο επίπεδό της επικαλέστηκε και επικαλείται για δήθεν στοιχειοθέτηση άθλιων συκοφαντιών, αναδείχθηκε στο πανελλήνιο η ξεκάθαρη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και αμέσως μετά να κουκουλώσει την υπόθεση» τόνιζε ακόμη ο κ. Λοβέρδος.

Ανάλογες επιστολές άρνησης αναμένεται να στείλουν και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα, καθώς θα ήταν παράλογο να καταθέτουν ενώπιον των μελών μιας Επιτροπής, που όχι μόνο δεν έχει αποφασίσει να ερευνήσει εις βάθος την υπόθεση, αλλά δεν έχει ακόμα καταλήξει στο αν έχει αρμοδιότητα να εξετάσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση, την στάση τους αναμένεται να ξεκαθαρίσουν, ακόμη, οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης, Μάριος Σαλμάς, Γιάννης Στουρνάρας και Γιώργος Κουτρουμάνης. Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον της Προανακριτικής έχει ήδη εμφανιστεί και κατέθεσε, στις 13 Μαρτίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Απάντηση Δρίτσα σε Σαμαρά

Η Επιτροπή μας δεν επιδίδεται σε «κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις» και σε καμία περίπτωση η λειτουργία της δεν συνιστά «έναν ακόμη κρίκο» σε καμιά ουσιαστική συγκάλυψη και σε καμία σκευωρία, υποστηρίζει ο πρόεδρος της επιτροπής Προανακριτικής εξέτασης της υπόθεσης Novartis, Θοδωρής Δρίτσας, σε απαντητική επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός απέστειλε νωρίτερα επιστολή προς την Προανακριτική επιτροπή, με την οποία ενημέρωνε πως δεν θα προσέλθει για κατάθεση, εφόσον η πλειοψηφία των μελών της αρνείται να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.