Σε Κίνηση Το Saipem12000 Μανουβράρει Δίπλα Σε Τουρκικά Σκάφη – Οι Τούρκοι Απείλησαν Με Βύθιση (ΧΑΡΤΕΣ)

Κοινοποίηση:
45-750x430

Περί τις 11:00 το Saipem12000 επιχείρησε εκ νέου να σπάσει τον τουρκικό κλοιό γύρω από την «Σουπιά»

– Οι Τούρκοι απείλησαν ξεκάθαρα να το βυθίσουν- Η ίδια απόπειρα έγινε και χθες βράδυ από τον καπετάνιο του πλωτού γεωτρύπανου- Αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα ως προς τον σκοπό ή την κατεύθυνση της μετακίνησης – Αρχικώς ακολούθησε ανατολική πορεία προς το υπό αποκλεισμό τεμάχιο «3» ενώ παρενοχλήθηκε εκ νέου- Μετά από λίγο πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών στρεφόμενο σε καθαρά δυτική πορεία
– Δείτε τους χάρτες από marinetraffic.com

Στον παρακάτω χάρτη από το marinetraffic.com, στο τετραγωνάκι εμφανίζεται το Saipem12000, δίπλα-δίπλα με το συνοδευτικό σκάφος ανεφοδιασμού VOS PRUDENCE. Το Saipem δείχνει να κατευθύνθηκε αρχικώς ανατολικά, ήτοι προς το υπό τουρκικό παράνομο αποκλεισμό τεμάχιο «3» και τον στόχο «Σουπιά», ωστόσο παρενοχλήθηκε από τουρκικό πολεμικό σκάφος. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Τούρκοι απείλησαν τον καπετάνιο του γεωτρύπανου με βύθιση αν συνέχιζε την πορεία του.

Παράλληλα, αρχικά το συνοδευτικό του σκάφος φαινόταν να παραμένει ακινητοποιημένο, με το σύμβολο της άγκυρας, ενώ και το πλωτό γεωτρύπανο έκανε στροφή 180 μοιρών λίγο αργότερα, στρεφόμενο σε καθαρά δυτική πορεία, πραγματοποιώντας μανούβρες.

Μετά από λίγο όμως η πορεία του Saipem12000 κατέστη δυτική κάνοντας στροφή 180 μοιρών:

H κίνηση του πλωτού γεωτρύπανου της Eni, Saipem12000, σήμερα το πρωί:

Εξάλλου, χθες βράδυ, φαίνεται πως καταβλήθηκε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια το γεωτρύπανο να σπάσει τον τουρκικό αποκλεισμό, ωστόσο για ακόμα μια φορά προσέκρουσε σε έναν «τοίχο» τουρκικών πολεμικών σκαφών, περί τα 6, τα οποία περισφίγγουν τις κινήσεις στο τεμάχιο «3» της κυπριακής ΑΟΖ και ειδικά στον στόχο «Σουπιά».

Την ίδια ώρα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σήμερα οι αρχηγοί κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να συζητήσουν τις τουρκικές πειρατικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ να υποστηρίζει την θέση ότι πρέπει να υπάρξει σθεναρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: