ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά του πλανήτη!

Κοινοποίηση:
happy-little-children-dancing-jumping-28165406

Εδώ και 40 χρόνια

οι Δανοί θεωρούνται, βάσει ερευνών, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη. Επόμενο είναι λοιπόν να μεγαλώνουν και τα πιο ευτυχισμένα παιδιά. Πώς το κατορθώνουν; Ίσως το μυστικό βρίσκεται στο βιβλίο «The Danish Way of Parenting: A Guide To Raising The Happiest Kids in the World» της Jessica Alexander, μιας Αμερικανίδας μαμάς που έζησε για χρόνια στη Δανία, παντρεύτηκε Δανό και ανέθρεψε την κόρη της με τον τρόπο που το κάνουν οι Δανοί γονείς. Το βιβλίο έγραψε σε συνεργασία με τη Δανή ψυχοθεραπεύτρια Iben Sandahl. Ιδού μερικά απλά πράγματα που αναφέρονται στο βιβλίο της και, αν είσαι γονιός, μπορείς να τα δοκιμάσεις:

perierga.gr - Πού μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά του πλανήτη;

1. Οι γονείς στη Δανία προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να δείχνουν έμπρακτα στα παιδιά τους τι σημαίνει να εκτιμάς, να σέβεσαι και να συμπονάς τους συνανθρώπους σου. Η κοινωνία τους βασίζεται κυρίως στην ομαδική δουλειά και το ομαδικό πνεύμα και όχι στην προσπάθεια του καθενός να διακριθεί ή να γίνει αρχηγός.

2. Τα παιδιά εκεί ενθαρρύνονται να αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση (δηλαδή να αναγνωρίσουν την αξία του εαυτού τους σε σχέση με τους άλλους) και όχι την αυτοπεποίθηση (δηλαδή την πίστη του πόσα μπορούν να πετύχουν ή πόσο σπουδαία είναι τα επιτεύγματα, τα ταλέντα ή η εμφάνισή τους).

3. Τα παιδιά στη Δανία δεν έχουν υπερβολικά φορτωμένο πρόγραμμα. Το παιχνίδι είναι κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία και οι γονείς εκεί γνωρίζουν ότι μέσα από αυτό τα παιδιά όχι μόνο διασκεδάζουν αλλά και μαθαίνουν. Γι΄ αυτόν τον λόγο φροντίζουν να έχουν τα παιδιά τους αρκετό ελεύθερο χρόνο. Γενικά, οι Δανοί γονείς προσπαθούν πολύ ώστε τα παιδιά τους να μη χάσουν τη χαρά του να μαθαίνουν καινούργια πράγματα.

4. Τα παιδιά στη Δανία δεν «προστατεύονται» υπερβολικά από τους γονείς τους, οι οποίοι εκτιμούν ότι πρέπει να είναι αληθινοί απέναντί τους και να τα βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουν ότι στη ζωή δεν υπάρχει πάντα «happy end». Αυτή η προσπάθεια ξεκινά ήδη από το προνήπιο. Ακόμα και στα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν – του διάσημου Δανού παραμυθά – ο ήρωας δεν βγαίνει στο τέλος πάντα νικητής (όπως, για παράδειγμα, η μικρή γοργόνα στο ομώνυμο παραμύθι που καταλήγει να πνίγεται και να μετατρέπεται μέσα στη θάλασσα σε αφρό).

5. Το να δέρνεις ένα παιδί είναι παράνομο στη Δανία από το 1984. Οι γονείς προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά τους να πειθαρχήσουν με βασικό όπλο τη διπλωματία και αποφεύγοντας να τους δίνουν τελεσίγραφα. Με αυτό τον τρόπο έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια κοινωνία όπου δεν υπάρχει έντονο το στοιχείο της βίας.

πηγή: bimag.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Α ρε Χίο. Που πας και τους βρίσκεις τέτοιους αγράμματους κια τσομπάνηδες δημοσιογράφους για να ποστάρουν τέτοια άρθρα στην online εφημερίδα σου. Η Δανία, με πάνω από 20% ratio εκτρώσεων, με νομιμοποίηση των transgender/κλπ από το 2014 και με ανικατάσταση του πλυθησμού με μουσουλμάνους (ό,τι γίνεται και στην Ελλάδα δηλ. σταδιακά), είναι η χώρα στην οποία μεγαλώνουν ετυχισμένα παιδιά. Αν εννοεί ο αρθρογράφος ότι είναι ευτυχισμένα που επέζησαν “της μαχαίρας του γιατρού-εκτρώσεων που συνθλίβει βρεφικά κρανία”, ε τότε ναι, είναι πανευτυχή. Σε αντίθετη περίπτωση, καλύτερα πείτε μας και κανένα με τον τοτό…

Comments are closed.