Σαρώνει τις ΗΠΑ ο φονικός τυφώνας Χάρβεϊ – Στους 14 έφτασαν οι νεκροί

Κοινοποίηση:
τυφώνας Χάρβεϊ

Ο τυφώνας Χάρβεϊ χτύπησε με σφοδρότητα της ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, αφήνοντας πίσω του χάος, καταστροφή, δυστυχία και νεκρούς. Η λίστα των θυμάτων του σπάνιου αυτού -σε ένταση- καιρικού φαινομένου, μεγάλωσε, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι αμερικανικές αρχές, μία εξαμελής οικογένεια είναι κατά πάσα πιθανότητα νεκροί, καθώς δεν κατάφερε να διασωθεί από την πλυμμήρα που προκλήθηκε στην πόλη του Χιούστον. Ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, γεγονός που καθιστά μεγαλύτερο το εύρος της τραγωδίας, καθώς η λίστα αριθμεί -πλέον- συνολικά 14 άτομα.

Όπως ανέφεραν οι αμερικανικές αρχές, τα τέσσερα παιδιά, ο παπούς και η γιαγιά, επέβαιναν στο ιδιωτικό τους βαν, όταν οι πλημμύρα έπληξε την περιοχή τους. Παρά τις προσπάθειές τους να διαφύγουν, δεν τα κατάφεραν, με συνέπεια να βρουν τραγικό θάνατο.

Το βαν οδηγούσε ο θείος των παιδιών, ο οποίος κατάφερε να βγει ζωντανός, διαφεύγοντας από την πόρτα του οδηγού πριν το αυτοκίνητο παρασυρθεί από τα ερμητικά νερά και βρεθεί αρκετά χιλιόμετρα, σε ένα ρέμα, απόσταση. Νεκροί, όπως φαίνεται, είναι ο 84χρονος Μανουέλ Σαλντιβάρ, η 81χρονη Μπέλια Σαλντιβάρ, ο 16χρονος Ντένι, η 14χρονη Ντομινίκ, ο 8χρονος Ξαβιέ και η 6χρονη Ντέιζι. Οι αρχές δεν τους δηλώνουν επισήμως νεκρούς, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί οι σοροί τους, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα νερά σε μεγαλύτερη απόσταση.

Ο θείος που οδηγούσε το βανάκι, Σάμουελ Σαλντιβάρ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα. Σε κατάσταση σοκ, τού είπε ότι το βανάκι παρασύρθηκε από τα νερά και ότι «όλοι χάθηκαν». Όπως περιγράφει η σύζυγος του πατέρα, «το κινητό έπεσε από το χέρι του άντρα μου και άρχισε να ουρλιάζει». «Ελπίζω μόνο να βρούμε τα σώματά τους», πρόσθεσε η γυναίκα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο θείος Σάμουελ είπε στα παιδιά να ανοίξουν την πίσω πόρτα του βαν και να διαφύγουν. Η τραγωδία, ωστόσο, εξελίχθηκε τόσο γρήγορα, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Τα νέα έγιναν γνωστά και στην Πολιτεία, η οποία, μέσω της Ανεξάρτητης Σχολικής Περιφέρειας της Πασαντίνα, εξέφρασε τη λύπη της για τη μεγάλη αυτή οικογενειακή τραγωδία.

Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς θα αποκαλυφθεί το μέγεθος των απωλειών όταν πέσει η στάθμη στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Προς το παρόν, πάνω από 6.000 άνθρωποι ζουν σε καταυλισμούς, καθώς τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες, ενώ άλλοι 30.000 πολίτες χρειάζονται άμεση βοήθεια και στήριξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: