Σαρώνει τη χώρα ο «Μίνωας» – 1.000 κεραυνοί έπεσαν χθες στην Αττική! (φωτο)

Κοινοποίηση:
kairos

Για τρίτη συνεχή ημέρα το χαμηλό βαρομετρικό του «Μίνωα» έχει προκαλέσει ισχυρές καταιγίδες στην Αττική.

Όπως και το Σαββατοκύριακό, οι έντονες βροχοπτώσεις ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα το μεσημέρι μέχρι τις απογευματικνές ώρες. Ενδεικτικό της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων είναι και η καταγραφή 1.000 κεραυνών στην Αττική, χθες, από το σύστημα ΖΕΥΣ.

Οι καταιγίδες σημειώνονται σήμερα κυρίως στα ηπειρωτικά, με τους μετεωρολόγους να μην αποκλείουν τις χαλαζοπτώσεις. Εκτός από τον νομό Αττικής, εξίσου σφοδρές καταιγίδες προβλέπεται πως θα πλήξουν τη Θεσσαλονίκη ενώ βροχές θα εκδηλωθούν και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου, με ισχυρότερα φαινόμενα στην Κρήτη.

Αναλυτικά, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου, με ισχυρότερα φαινόμενα στην Κρήτη.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το απόγευμα στην Αττική και προς το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

4487783

Ο καιρός την Τρίτη

Για αύριο Τρίτη, από την αρχή της ημέρας βροχές, καταιγίδες και μπουρίνια θα εκδηλώνονται στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο και σε παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας χώρας, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Βαθμιαία (κυρίως από το μεσημέρι και μετά) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκη μέχρι και το μεσημέρι. Στην Αττική και την πόλη της Αθήνας, βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται να είναι ισχυρές, αναμένονται τις μεσημέριανές και απογευματινές ώρες.

Δείτε φωτογραφίες από την κακοκαιρία που έπληξε την Αττική:

4487796
4487795
04487791
04487786
4487784
04487781
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: