Σαντορίνη: Η εντυπωσιακή όσο και τρομακτική ομορφιά του ηφαιστείου που δένει αρμονικά με το γαλάζιο του Αιγαίου

Κοινοποίηση:
santorini-tours

Το όνομά του σημαίνει «στεφάνι των Φηρών», λόγω της υψομετρικής του θέσης σε σχέση με τα Φηρά. Το παλιό χωριό Φηροστεφάνι, βόρεια του οικισμού, έχει πλέον ενωθεί με αυτόν, λόγω της οικιστικής ανάπτυξης, και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία της ούτως ή άλλως πανέμορφης Σαντορίνης.

Τα ολόλευκα σπίτια και οι ενσωματωμένες στο τοπίο ξενοδοχειακές μονάδες χωρίζονται από φιδογυριστά σοκάκια. Η θέα είναι εκθαμβωτική, με τη θάλασσα και το ηφαίστειο σε συναρπαστικό συνδυασμό.

Με τη ζωή να κυλά σε γοργούς ρυθμούς με επίκεντρο τη μικρή πλατεία στο Φηροστεφάνι, πολλές γωνιές της περιοχής αποτελούν ιδανικό σκηνικό για φωτογραφίες σαν καρτ ποστάλ- όπως αυτές με τον γαλάζιο τρούλο της Παναγίας των Αγίων Θεοδώρων.

Απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της μεγαλειώδους θέας του νησιού, μην παραλείψετε μια βόλτα από τα Φηρά προς το Φηροστεφάνι και στη συνέχεια προς το Ημεροβίγλι, με τους παραδοσιακούς οικισμούς από τη μια και την άπλετη θέα στην καλντέρα από την άλλη.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: