Σάλος στη Γαλλία με τον Εμμανουέλ Μακρόν: Γιόρταζε σαν να είχε ήδη κερδίσει τις Εκλογές – Στημένο το σκηνικό; (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
μακρον

Κύμα οργής έχει ξεσπάσει στην Γαλλία κατά του Εμμανουέλ Μακρόν, για μια κίνηση που έκανε λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Α’ γύρου των προεδρικών εκλογών.

Οι επικριτές του λένε μεν ότι είναι θεμιτό να γιορτάσει τη νίκη του, αλλά όχι με τον τρόπο που το έκανε.
Όπως λένε, η επιλογή του να γιορτάσει σε μια brasserie στο 6ο και ακριβό διαμέρισμα του Παρισιού, στην “La Rotonde”, όπου το χαβιάρι και η σαμπάνια έδιναν και έπαιρναν, έδειξε αν μη τι άλλο αλαζονεία.

Γιόρτασε σαν να είχε ήδη εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, λένε όσοι τον επικρίνουν και είναι πολλοί. Η οργή είναι τόσο μεγάλη που το hashtag #larotonde είναι μεταξύ των τριών πρώτων trends στην Γαλλία, με σχόλια που -πολλές φορές- θα έπρεπε να λογοκριθούν, για να μπορέσουν να διαβαστούν!


Κάποιοι, μάλιστα, θυμίζουν τα επινίκεια του Σαρκοζί το 2007, όταν είχε γιορτάσει με τους δικούς του ανθρώπους σε ένα από τα πιο ακριβά και εμβληματικά εστιατόρια του Παρισιού, στο “Le fouquets”. “Μόνο που ο Σαρκοζί γιόρταζε γιατί είχε εκλεγεί πρόεδρος”, λένε με νόημα.

Πάντως, ο ίδιος ο Μακρόν απαντά στους επικριτές του ότι το μόνο που έκανε ήταν να βγάλει έξω τους συνεργάτες του, για να τους ευχαριστήσει για όσα πέρασαν δίπλα του στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας…

O κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν εξασφάλισε 24,01% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Η υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, συγκέντρωσε ποσοστό 21,3%, ενώ ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, 20,01% και ο αριστερός υποψήφιος Ζαν-Λικ Μελανσόν 19,58%.Ο Σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν συγκέντρωσε ποσοστό 6,36% και ο εθνικιστής Νικολά Ντιπόν Ενιάν 4,7%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: