Ρόδος: Κατηγορείται για απόπειρα βιασμού 31χρονος σε βάρος 17χρονης μαθήτριας

Κοινοποίηση:
thumb_640

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου θα καθίσει αύριο 31χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος 17χρονης μαθήτριας.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 27 Μαρτίου 2012 όταν η ανήλικη κοπέλα παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε ότι απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας (18:45 μ.μ.), και ενώ βρισκόταν στην Τάφρο στην Παλιά Πόλη, άγνωστος δράστης την πλησίασε και αφού την ακινητοποίησε αποπειράθηκε να την εξαναγκάσει σε συνουσία. Τελικά η κοπέλα χτύπησε τον δράστη και κατάφερε να ξεφύγει.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους κατάφεραν να εντοπίσουν στις 3 Απριλίου 2012 τον φερόμενο ως δράστη, τον οποίο και αναγνώρισε στο πρόσωπο του 31χρονου η 17χρονη κοπέλα.

Ο φερόμενος ως δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, όμως σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία τον Ιούλιο του 2012 προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθεί συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος επανέλαβε και τα όσα προανακριτικά είχε καταθέσει, πως βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και πως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τις πράξεις του. Ο ίδιος δήλωσε στον ανακριτή πως θυμόταν ότι βρισκόταν στην Τάφρο και τις δύο κοπέλες (ήταν και μία φίλη της 17χρονης μαζί), όμως δεν θυμάται τίποτα από τα  υπόλοιπα που του καταλογίζονται. Σε κάθε περίπτωση ο 31χρονος δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη από τη κοπέλα για τις πράξεις του διευκρινίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να της κάνει κακό και όλα οφείλονται στον παρορμητικό του χαρακτήρα.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 31χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης  εξόδου από τη χώρα της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης ομιλίας ή παρενόχλησης της ανήλικης. Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη η οποία προσδιορίστηκε να γίνει στις 11 Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: