“Ρουκέτες” Μαυραγάνη για τα τέλη κυκλοφορίας 2019 και το πάγωμα από τον Τσακαλώτο…

Κοινοποίηση:
4

Τέλη Κυκλοφορίας ανάλογα με την αξία του οχήματος αλλά και τις εκπομπές ρύπων έρχονται το 2019 σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Αλλαγμένα θα είναι τα Τέλη Κυκλοφορίας από το 2019 τα οποία θα είναι ανάλογα με την Αξία του Οχήματος και βεβαίως θα λαμβάνονται υπόψη και τα περιβαλλοντικά κριτήρια».

Παράλληλα ο κ. Μαυραγάνης επισήμανε σχετικά με τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας πως πηγαίνουν στους Δήμους και οι δήμαρχοι είναι υπεύθυνοι για την διαχείρισή τους.

Όσον αφορά στα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας τα οποία είναι αυξημένα σε σχέση με τα αναλογικά Τέλη Κυκλοφορίας ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως η οικονομική διαφορά εξαλείφεται μετά τον 5ο μήνα.

Ο Τσακαλώτος έβαλε “φρένο” στον Μαυραγάνη

Λίγες μόνο ώρες μετά εμφανίστηκε η πρώτη διάψευση από το Υπουργείο Οικονομικών, βάζοντας τουλάχιστον «στον πάγο» τις σκέψεις για να προσαρμοστούν τα τέλη ανάλογα με την αξία του οχήματος αλλά και τις εκπομπές ρύπων.

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για το υπουργείο Οικονομικών. Τέτοιου είδους αλλαγές θα γίνουν όταν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, γιατί δεν μπορούν να διορθωθούν αδικίες και στρεβλώσεις για κάποιες κατηγορίες οχημάτων, χωρίς να επιβαρυνθούν άλλες κατηγορίες» δήλωναν χαρακτηριστικά πηγές του ΥΠΟΙΚ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: