ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Πάμε για ΕΚΛΟΓΕΣ! Έπεσαν τα ΣΕΝΑΡΙΑ στο τραπέζι του Μαξίμου!

Κοινοποίηση:
maximou

Πιέσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες νωρίς την άνοιξη δέχεται από μερίδα κυβερνητικών και κομματικών στελεχών ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς γνωρίζει – το επιβεβαιώνει και η πρόσφατη πολιτική ιστορία – ότι όποια κυβέρνηση προσέφυγε σε πρόωρες εκλογές χωρίς να πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, τις έχασε πανηγυρικά.

Οι υπέρμαχοι όμως της πρόωρης προσφυγής έχουν δύο ισχυρά επιχειρήματα, τα οποία είναι τα εξής: Το πρώτο είναι ότι όσο βαθαίνει η κρίση και μειώνονται μισθοί, συντάξεις και γενικώς το εισόδημα του Έλληνα από την φορομπηχτική μνημονιακή πολιτική, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάνει εκλογικά ποσοστά. Με δεδομένο λοιπόν ότι το 2019 θα υπάρχει νέα περικοπή των συντάξεων, το δεύτερο επιχείρημά τους είναι ότι θα ήταν προτιμότερο να γίνουν εκλογές, να τις κερδίσει ο Μητσοτάκης, να υποστεί αυτός την φθορά του 2019 και το 2020 που πρέπει να γίνουν νέες εκλογές για τον πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ να επαναλάβει το σενάριο του 2015, δηλαδή να μην συναινέσει σε Πρόεδρο Δημοκρατίας, να οδηγηθεί ο τόπος σε εκλογές που θα υπάρχει και απλή αναλογική και έτσι ο κ. Τσίπρας να επανέλθει στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Οι πιο νουνεχείς βέβαια λένε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την 4ετια όπου μπορεί να έχει ισορροπήσει και η οικονομία, ενώ θα υπάρχει και το επίτευγμα τις εξόδου από το μνημόνιο. Γεγονός πάντως είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα πάρει οριστικές αποφάσεις μετά την δημιουργία κυβέρνησης στη Γερμανία  όπου εκεί θα μπορεί να δει και τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν συνολικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Π.Ζ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ Η ΠΑΤΡΙΣ….ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

  2. Τέλος Μαρτίου οι εκλογές, το γνωρίζουν όλα τα κόμματα. Οι Τροικανοι πιέζουν για περικοπές πριν τις αρχές του 2019. Αν πέσει το ψαλίδι επί Τσιπρα δεν θα πάρει ούτε 5% ο Σύριζα.Είναι οριστικό αυτό που λέω.

  3. ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΦΤΙΑΞΤΕ ΝΕΕΣ ΣΥΜΑΧΙΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ

  4. Τα τσιμπουρια συριζανελ εχουν κολλησει για τα καλα. Ρουφανε αιμα , σιγα μη κανουν εκλογες!!

  5. Μα καλά είστε tόσο χαζοί να πιστεύετε οτι ο Κυριάκος θα γινει πρωθυπουργός? Άλλα τέσσερα χρόνια Σύριζα με συγκυβέρνηση τη Φώφη και βλέπουμε.

  6. Μην έχετε αυταπάτες, την τετραετία θα την εξαντλήσει ο Τσίπρας μαζί με τον Καμμένο. Κατόπιν ο Καμμένος θα προσχωρήσει στο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει δεύτερο κόμμα λόγω των διορισμών από το παράθυρο και της τεράστιας αποχής.

Comments are closed.