ΡΑΓΔΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ του καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι! Αναλυτική πρόγνωση

Κοινοποίηση:
1993366

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού προβλέπεται αύριο από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος και βαθμιαία από τα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 4 και γρήγορα βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στον Θερμαϊκό 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση. Από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά 7 και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα στα βόρεια θα είναι ισχυρές.

Άνεμοι: στη Θεσσαλία αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά ασθενείς μεταβλητοί, γρήγορα και από τα νοτιά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Κρήτη, τις βόρειες και ανατολικές Κυκλάδες.

Άνεμοι: στις Κυκλάδες από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στην Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: