Ραγδαίες πολιτικές αναταράξεις: Σεισμός στα κόμματα για το Μακεδονικό

Κοινοποίηση:
o-VOULI-facebook-1

Βαθιά διχαστικά λειτουργεί η περιβόητη συμφωνία για το Μακεδονικό στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Οι παρενέργειες από την υπογραφή της συμφωνίας που στην ουσία παραδίδει το όνομα «Μακεδονία» και την γλώσσα στου Σκοπιανούς, έχει δημιουργήσει σοβαρούς τριγμούς στην κορυφή της κυβέρνησης.

Η άρνηση του Πάνου Καμμένου να υπογράψει τη συμφωνία και την ίδια στιγμή να δηλώνει πως θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που κανείς δεν ξέρει εάν και πότε θα εκραγεί.

Ωστόσο, οι… δονήσεις μεταφέρονται και έρχονται για να ταράξουν και το εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής. Και αυτό έγινε εμφανές μετά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς κοινή απόφαση. Η Φώφη Γεννηματά, ψήφιζε όχι στη συμφωνία, την ίδια στιγμή που Στ. Θεοδωράκης-Γ. Παπανδρέου-Θ.Θεοχαρόπουλος-Ν. Ανδρουλάκης και Γ. Καμίνης την υποστήριξαν. «Εμφύλιος» στην ΚΙΝΑΛ για το Σκοπιανό: Ολονύκτια συνεδρίαση – θρίλερ

Μάλιστα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην τοποθέτησή του προ ολίγου στη Βουλή διέκρινε και θετικά στοιχεία στην συμφωνία, που όπως είπε εάν τη διαχειριστεί σωστά η Σκοπιανή πλευρά, μπορεί να περιοριστεί ο αλυτρωτισμός.

Πάντως, μέχρι «κλείσει» με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το Σκοπιανό, αναμένεται να δούμε στην πολιτική σκηνή της χώρας, πολλά ακόμα «θερμά» επεισόδια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: