Ράινς Πρίμπους: “Eίμαστε περήφανοι για τους Έλληνες – Θα στηρίξουμε την Ελλάδα”

Κοινοποίηση:
Reince Priebus, chairman of the Republican National Committee, speaks during the Values Voter Summit with Donald Trump, 2016 Republican presidential nominee, not pictured, in Washington, D.C., U.S., on Friday, Sept. 9, 2016. Trump and his running mate said this week that Russian President Vladimir Putin is a stronger leader than U.S. President Barack Obama, provoking Democratic condemnation and prompting some Republicans to distance themselves. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

Περήφανος για τον ελληνικό λαό και ενθουσιασμένος για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, εμφανίστηκε ο ομογενής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην αμερικανική πρωτεύουσα προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Δημητρίου και στην οποία παρέστη ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μαικ Πενς.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου παρέθεσε δείπνο στο Blair House παρουσία 72 επίτιμων καλεσμένων, με αφορμή τη σημερινή ειδική τελετή που διοργανώνει ο Λευκός Οίκος από το 1986, τιμώντας την 25η Μαρτίου.

Στην εκδήλωση παρέστη, χωρίς να είχε ανακοινωθεί, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν επιφανείς Ελληνοαμερικανοί, ομογενειακοί παράγοντες και επιχειρηματίες από την Ελλάδα.

Προσερχόμενος στο δείπνο, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους απάντησε σε ερωτήσεις Ελλήνων ανταποκριτών για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην αμερικανική πρωτεύουσα με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στην ελληνοαμερικανική κοινότητα;

«Είμαστε υπερήφανοι για τον ελληνικό λαό, είμαστε ενθουσιασμένοι για τον εορτασμό της ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, της 25ης Μαρτίου 1821. Είναι μία σπουδαία παράδοση εδώ στον Λευκό Οίκο που ξεκίνησε από έναν σπουδαίο πρόεδρο τον Ρόναλντ Ρέιγκαν».

Τι σημαίνει αυτή η γιορτή για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις;

«Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες, από τη χώρα που ξεκίνησε η δημοκρατία και ανθεί εδώ στην Αμερική».

Θα υποστηρίξετε την Ελλάδα;

«Φυσικά».

Στην εκδήλωση, στο Blair House, παραβρέθηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την 25η Μαρτίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: