Πύρινη κόλαση και μεγάλες σεισμικές δονήσεις στη Χαβάη: Το Ηφαίστειο Κιλαουέα έχει σκορπίσει τον τρόμο… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ifaisteio-721x430

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου είναι εντυπωσιακές αλλά οι ντόπιοι μιλούν για «έναν πύρινο εφιάλτη» που χρόνια είχαν να ζήσουν.

Τρεις μεγάλες σεισμικές δονήσεις, από 5,7 έως και 6,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης, γνωστοποίησε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), νότια -και σε σχετικά μικρή απόσταση- από το ηφαίστειο Κιλαουέα, από το οποίο εκλύεται λάβα σε κατοικημένες περιοχές, αναγκάζοντας εκατοντάδες κατοίκους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Το USGS διευκρίνισε ότι ο πρώτος από τους σεισμούς σημειώθηκε σε πολύ μικρό βάθος, μόλις 7 χιλιομέτρων, και το επίκεντρό του βρισκόταν 17,7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Δάσος Φερν.

Το USGS διευκρίνισε νωρίτερα ότι η έκλυση λάβας από το ηφαίστειο, ένα από τα πέντε στο νησί, ακολούθησε μια σειρά σεισμικών δονήσεων την περασμένη εβδομάδα.

Ο τελευταίος απο τους σεισμούς σημειώθηκε πριν απο λίγα λεπτά και είχε, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, το ίδιο επίκεντρο και μέγεθος 6,9 ρίχτερ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: