ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά είναι τα τρόφιμα που «κρύβουν» επικίνδυνα χημικά! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
καυτερες πιπεριες

Tα προϊόντα που βρίσκονται στη λίστα που ακολουθεί ανήκουν στα τρόφιμα και λαχανικά που καταναλώνονται ευρέως. Ποιοι όμως από σας γνωρίζετε ότι αυτά τα τρόφιμα περιέχουν τοξικές ουσίες και ισχυρά δηλητήρια, τα οποία αν τα λάβετε σε αρκετά μεγάλη ποσότητα μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και θάνατο;

  • το μήλο αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα, ενώ οι διαφορετικές ποικιλίες του το έχουν κάνει ένα από τα πιο διαδεδομένα φρούτα σε όλο τον κόσμο. Η σάρκα του καρπού είναι απόλυτα ασφαλής για κατανάλωση, ωστόσο, τα σπέρματα περιέχουν αρκετό κυάνιο! Βέβαια, αν κάποιος φάει ένα ολόκληρο μήλο, σίγουρα δεν κινδυνεύει, αλλά καλό θα ήταν να το αποφεύγεται!
  • οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, την ουσία που της χαρίζει την πικάντικη γεύση της!  Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων δεν αποτελεί πρόβλημα σε καμία περίπτωση, αλλά μεγάλη δόση καψαϊκίνης μπορεί να σας σκοτώσει!
  • Τα ώριμα κεράσια είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, τα οποία καταναλώνονται κυρίως ωμά, ενώ χρησιμοποιούνται ευρέως και για την παρασκευή διάφορων γλυκών και ποτών. Όμως τα κεράσια είναι τοξικά, καθώς στο εσωτερικό των πυρήνων υπάρχει καλά κρυμμένο αρκετό υδροκυάνιο. Μια εξαιρετικά δηλητηριώδη χημική ουσία που απελευθερώνεται όταν τα κουκούτσια συνθλίβονται ή μασώνται. Για το λόγο αυτό εάν έχετε τη συνήθεια να “παίζετε” με το κουκούτσι στη γλώσσα σας, καλό θα ήταν να το αποφύγετε!
  • Η πατάτα αποτελεί βασική τροφή σε πολλά μέρη του κόσμου και εκατομμύρια τόνοι καταναλώνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πόσοι, όμως, γνωρίζουν ότι η πατάτα είναι… δηλητηριώδης; Και ειδικά όταν ο καρπός αρχίζει να αποκτά αυτό το πρασινωπό χρώμα που όλοι ξέρουμε ή να “φυτρώνει”. Τότε τα ποσοστά της χημικής ουσίας glycoalkaloid που περιέχει πολλαπλασιάζονται και γίνονται άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγετετις πράσινες και “φυτρωμένες” πατάτες!

πιπ

κερ

μηλο

πατ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: