Προς ένοπλη αντιπαράθεση σουνιτών – σιιτών στη Μ.Ανατολή – To απόλυτο χάος!!!!

Κοινοποίηση:
jf-17-thunder

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Shahid-129 εισήλθε εντός του πακιστανικού εναέριου χώρου και κατερρίφθη από πακιστανικό αεροσκάφος JF-17.

Όταν τα ραντάρ στις παραμεθόριες περιοχές του Πακιστάν εντόπισαν το ιρανικό μη επανδρωμένο όχημα αμέσως δόθηκε συναγερμός και απογειώθηκε ζεύγος αεροσκαφών της πακιστανικής πολεμικής αεροπορίας JF-17 .

Πακιστάν εναντίον Ιράν ή καλύτερα Σουνίτες εναντίον Σιιτών  και η κατάσταση εκτραχύνεται συνεχώς προς το  χειρότερο στην Μέση Ανατολή,  ανάμεσα σε πολλούς και διάφορους «αντιπάλους μικρούς και μεγάλους» με άγνωστα αποτελέσματα.

Τα πακιστανικά μαχητικά διαπίστωσαν ότι  πρόκειται για  ιρανικό μη επανδρωμένο όχημα που είχε διεισδύσει 45 χιλιόμετρα εντός του εναέριου χώρου, και το οποίο ανήκε στην δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης και ήταν τύπου Shahid-129.

Το ένα από τα αεροσκάφη εκτόξευσε πύραυλο αέρος -αέρος και το κατέρριψε πάνω από την πακιστανική πόλη Panjgur.

Υπενθυμίζουμε ότι αμερικανικό αεροσκάφος F-15 κατέρριψε πανομοιότυπο μη επανδρωμένο όχημα τύπου Shahid-129 πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο.

Τα ιρανικά UAV Shahid 129 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα δύναται να ίπτανται στον αέρα για 24 ώρες και έχουν εμβέλεια 2000 χιλιόμετρα.

Η συχνή παρουσία τους όμως σε Συρία, Πακιστάν , αφορά σχέδιο των Ιρανών οι οποίοι αναζητούν πληροφορίες , διότι αναμένουν ενδεχομένως να αποτελέσουν και οι ίδιοι στόχο των ακραίων ισλαμιστών το επόμενο διάστημα.

Για αυτό άλλωστε διαθέτουν τόσο μεγάλες δυνάμεις εντός του συριακού εδάφους έχοντας σκοπό να διακόψουν την προέλαση των τζιχαντιστών.

Πληροφορίες οι οποίες είναι προς διερεύνηση,   φέρουν τους Ιρανούς να έχουν δημιουργήσει στόλο UCAV εξοπλισμένα  με πυραύλους …για αποστολές αυτοκτονίας εάν  και εφόσον απαιτηθεί….από τις συνθήκες.

Η ουσία όμως είναι ότι αυτό που διαφαίνεται με αφορμή το Κατάρ είναι ότι Σιίτες και Σουνίτες σαν έτοιμοι από καιρό «ακονίζουν τα μαχαίρια τους»  για μία ολομέτωπη σύγκρουση την οποία  έχουν προβλέψει πολλά δυτικά αμυντικά ινστιτούτα εδώ και δύο χρόνια .

Ιράν και Συρία θα αποτελέσουν κομβικές χώρες στην Μέση Ανατολή για τα τεκταινόμενα το επόμενο διάστημα όπως φαίνεται ξεκάθαρα πλέον.  

pentapostagma

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: