Που βρίσκονται σήμερα το Ακάνθινο Στεφάνι, το Τίμιο Ξύλο και η Χλαμύδα του Χριστού

Κοινοποίηση:
xristos_12

Περίπου 2000 χρόνια μετά, το Ακάνθινο Στεφάνι, το Τίμιο Ξύλο και η Χλαμύδα υπάρχουν ακόμη… για να μας θυμίζουν το Γολγοθά, τον πόνο, την αδικία και κατ΄ επέκταση την Ανάσταση, την ελπίδα, τη δύναμη.

Πρόκειται για τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου, τμήμα του ακάνθινου στεφάνου, τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, του Σπόγγου και από τη Χλαμύδα από το φρικτό μαρτύριο του Ιησού Χριστού. Βρίσκονται στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, και αποτελούν θησαυρό και καύχημα της μονής. Δώρο των Θωμά και Δημήτριου Παλαιολόγων στον κτήτορα της μονής, ανιψιό τους, Όσιο Λεόντιο.

Ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής μας ξεναγεί στην ιερά μονή, μας περιγράφει την ιστορία της και μας μιλάει για θαύματα που γίνονται στους πιστούς κατά την προσκύνηση των Άχραντων Παθών. Το Ακάνθινο Στεφάνι έγινε σύμβολο στην Ορθόδοξη Εικονογραφία. Σύμφωνα με την παράδοση βρέθηκε στο λόφο του Γολγοθά μαζί με τα καρφιά της Σταύρωσης καθώς και τον Τίμιο Σταυρό. Σήμερα, οι πιστοί μπορούν να προσκυνήσουν μέρος του Ακάνθινου Στεφάνου στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Η ιστορία της Μονής αρχίζει με τον Όσιο Λεόντιο, ο οποίος υπήρξε και ο κτήτοράς της. O Όσιος Λεόντιος γεννήθηκε στην Μονεμβασία της Πελοποννήσου από τον Ανδρέα και την Θεοδώρα. Ο πατέρας του ήταν αρκετά πλούσιος και επίσημος άνδρας. Ο βασιλιάς Ανδρόνικος Β’, ο Παλαιολόγος ανέθεσε σ’ αυτόν σπουδαία θέση στην κεντρική διοίκηση του Μοριά. Ο Λέων λοιπόν, έτσι ονομαζόταν πριν, έτυχε μεγάλης φροντίδας από τους γονείς του και σπούδασε στην Κωνσταντινούπολη ξένες γλώσσες, φιλοσοφία και θεολογία. Μετά το θάνατο της μητέρας του έγινε μοναχός. Ο Λεόντιος απεβίωσε ειρηνικά και η φήμη της αρετής του παρέμεινε και μετά τον θάνατο του. Οι δε αδελφοί Παλαιολόγοι, Θωμάς και Δημήτριος, προς τιμήν του οσίου, έκτισαν Μονή στον τόπο της ασκήσεώς του, στο όνομα του αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Ο θαυμασμός των Παλαιολόγων για την αρετή του οσίου Λεοντίου ήταν μεγάλος και δωρίζουν στην Μονή τα Άχραντα Πάθη του Σωτήρος Χριστού, τα οποία σώζονται άθικτα μέχρι σήμερα. Μέσα σε υστεροβυζαντινό κιβώτιο και σε λαξευμένο μάρμαρο από τον Πανάγιο Τάφο φυλάσσονται μεγάλα τεμάχια Τίμιου ξύλου, Ακάνθινου στεφάνου, Χλαμύδας και Σπόγγου. Οι χριστιανοί της περιοχής τρέφουν μεγάλη ευλάβεια στο μεγάλο αυτό θησαυρό της πίστης, ώστε ανέκαθεν όταν έχουν προβλήματα επιδημιών, ξηρασίας, ή άλλων προβλημάτων, ζητούν τη μεταφορά των «Αγίων Παθών» στο χωριό τους και έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Τα θαύματα δε που επιτελούνται σε ασθενείς ακόμα και μπροστά στα μάτια προσκυνητών είναι αναρίθμητα.

xristos_12 ΤΑ-ΑΧΡΑΝΤΑ-ΠΑΘΗ

Η αρχική αυτή Μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ, καταστράφηκε δύο φορές από τους Τούρκους το 1500 και 1620. Μετά τη δεύτερη αυτή καταστροφή κτίζεται η Μονή στη σημερινή επίπεδη τοποθεσία κοντά στον Σελινούντα, επ’ ονόματι των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και γίνεται πλέον γνωστή σαν Μονή των Ταξιαρχών. Καταστρέφεται και πάλι το έτος 1772 από τους Τουρκαλβανούς κατά τα Ορλωφικά.
Σε διάστημα τριών ετών – δηλαδή το 1775 κτίζεται η σημερινή μορφή της Μονής. Από το σχέδιο του B.G. Barsky, γνωρίζουμε την προγενέστερη μορφή της Μονής. Το καθολικό της είναι Σταυρόσχημο, τετρακίονο, καμαρωτό, με οκταγωνικό τρούλο και μαρμαροσκάλιστα παράθυρα, ενώ στολίζεται με αγιογραφίες των Δ.Κ.Φάνελλη, Α. Μανέλη και Ι. Οικονόμου.

Στην Ιερά Μονή, εκτός από τα Άχραντα πάθη τίθεται προς προσκύνηση η Κάρα Του Οσίου Λεοντίου, Xρυσοκέντητα Άμφια Και Καλύμματα, μια θαυμάσια αρχιερατική στολή του μαρτυρικού Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’, το Ωμοφόριο και επιμάνικα Nεοφύτου, ωμοφόριο Μεθόδου Μητροπολίτη Αγκύρας, επιμάνικα Παλαιών Πατρών, επιτάφιος του κεντητή Αρσενίου, επιτάφιος της κεντήτριας Δέσποινας του 1685, συλλογή σταυρών και ευαγγελίων και πολλά ακόμη.

Τα Άχραντα Πάθη του Χριστού κατά καιρούς μεταφέρονται σε διάφορους ναούς σε όλη την Ελλάδα, για να μπορούν οι πιστοί όλης της χώρας, να προσκυνούν και να παίρνουν δύναμη, για να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της εποχής.

ΚΑΘΟΛΙΚΟ-ΙΕΡΑΣ-ΜΟΝΗΣ-ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ-ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής ανέφερε στην εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» ότι επιτελούνται θαύματα κατά την προσκύνηση των Αχράντων Παθών και που ο ίδιος έχει δει και τα οποία αυτά μας στηρίζουν στη πίστη. Επίσης αναφέρθηκε και στα πολλά λείψανα Αγίων που ανήκουν στην μονή και τίθενται σε προσκύνηση για τους ευλαβείς προσκυνητές. Η σιαγόνα του Αποστόλου Παύλου, ο οφθαλμός του Αγίου Παντελεήμονος, τμήμα της Κάρας της Αγίας Κυριακής, τμήμα της Κάρας του Οσίου Στεφάνου του Νέου είναι μερικά εξ αυτών που τίθενται σε προσκύνημα. Επίσης από κειμήλια υπάρχουν και τα θαυμάσια χρυσοκέντητα πετραχήλια της κεντήστριας Κοκώνας.

Τις ημέρες αυτές τα Άχραντα Πάθη είχαν επισκεφθεί τρεις Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα όπου και τα προσκύνησαν χιλιάδες πιστών χριστιανών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. // να εξομολογιστε// δεν ξερω αν αυτο που σου εδωσε η γιαγια σε προστατευει απ το κακο κ απ τα δαιμονια αλλα σιγουρα δεν σε προστατεψε ***σε αλλα***εγω σου υποσχομαι οτι θα πιστευω στο φυλαχτο της γιαγιας και συ θα μου δωσεις το λογο σου οτι απο αυριο θα πας σε εναν καλο γιατρο….

    1. χα χα χα δασκαλο να μαθει ελληνικα χρειαζεται, όχι γιατρο

  2. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ O 8ΕΟΣ , ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩ8ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ Ο 8ΕΟΣ , Ο 8ΕΟΣ ΚΑ8ΟΡΙΖΕΙ ΤΙ 8Α ΓΙΝΕΙ ! ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ , ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΣ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ , ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑ8ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ , ΝΑ ΚΑ8ΟΡΙΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΙΟΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΠΟΙΑ 8ΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ , ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΛΗ8ΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙ8ΕΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ 8Α ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ! ΚΑΙ 8ΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΙΟ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ 8ΕΛΕΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΕΝΑ 8ΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΩΣ ΕΝΟΙΩΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ , ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ 8Α ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !

  3. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ 8ΕΟΣ , ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩ8ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ Ο 8ΕΟΣ , Ο 8ΕΟΣ ΚΑ8ΟΡΙΖΕΙ ΤΙ 8Α ΓΙΝΕΙ ! ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ , ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΣ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ , ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑ8ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ , ΝΑ ΚΑ8ΟΡΙΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΙΟΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΠΟΙΑ 8ΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ , ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΛΗ8ΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙ8ΕΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ 8Α ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ! ΚΑΙ 8ΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΙΟ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ 8ΕΛΕΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΕΝΑ 8ΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΩΣ ΕΝΟΙΩΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ , ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ 8Α ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !

  4. ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ , ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟ 100 ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡ8ΟΔΟΞΟΙ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ , ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΤΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! 8Α ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ , ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο 8ΕΟΣ ! ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Α8ΕΟΣ , ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ 8ΕΟ , ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΥ 8ΕΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩ8ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕ8ΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ , ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ , ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗ8ΕΙ ΑΜΕΣΩΣ , ΔΕΝ 8Α ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ 8Α ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ 8ΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ 8ΕΛΟΥΝ ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩ8ΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ! META APO ΥΠΟ8ΗΚΕ ΣΙΧΑ8ΗΚΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ! ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ , ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 8ΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ !

  5. ΝΑ ΜΙΝ ΒΛΑΣΤΗΜΑΤΕ ΤΗ ΘΡΙΣΚΙΑ ΜΑΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΗ ΕΔΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΑΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΙΝΑΝΕ ΤΟΝ ΑΛΑΧ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΜΟΜΙΞΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ ΓΙΑ ΣΚΙΛΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΓΕΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑΞΕΡΕΤΕ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΠΑΛΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΟΣΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΦΙΛΑΕΙΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝΕ ΠΟΛΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ. ΑΜΑ ΔΗΤΕ ΤΟ ΒΙΝΒΤΕΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟΡΟΣ ΕΙΝΕ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΞΙΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΥΘΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΠΟΩςΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΛΕΤΕ??????????????? ΕΣΕΙΣ ΔΙΛΑΔΙ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΠΟΣ ΤΟ ΕΞΙΓΙΤΕ ΑΥΤΟ??? ΗΝΑΙ ΘΑΥΝΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΙΞΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΘΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΗΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΤΕ ΣΗΓΝΟΜΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΠΜΟΛΟΓΙΘΙΤΕ

    1. ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΓΕΣ ΠΟΛΥ ΑΓΙΟ ΞΥΛΟ ΜΙΚΡΟΣ

  6. Ακριβώς.Εκεί βρίσκονται.Για να πλουτίζουν κάποιοι σε βάρος των αφελών.

  7. ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ

Comments are closed.