ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Ξεμπλοκάρει η καταβολή περίπου 2.000 εφάπαξ. Πόσα θα πάρετε στο χέρι!

Κοινοποίηση:
k6

Προσπάθεια να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατό 2.000 εφάπαξ, τα οποία αφορούν αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2015, καταβάλλει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά μέσο όρο τα εφάπαξ κυμαίνονται στα επίπεδα των 24.000 ευρώ στο δημόσιο, μειωμένα σχεδόν κατά το ήμισυ, λόγω των διαδοχικών περικοπών που έχουν υποστεί από το 2010 και μετά.

Τα πρώτα 70 εκατ. ευρώ που αφορούν την προώθηση της συγκεκριμένης διαδικασίας εκταμιεύθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και έτσι δόθηκε το «πράσινο φως» για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία. Επισημαίνεται ότι συνολικά ανέρχονται στις 24.500 τα εφάπαξ του δημόσιου τομέα που βρίσκονται στην αναμονή χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της διετίας. Για το λόγο αυτό τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας είχαν συμφωνήσει να εκταμιευθεί συνολικό κονδύλι 396 εκατ. ευρώ που θα επιμεριζόταν σε 50 εκατ. ευρώ ανά μήνα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο και 46 εκατ. ευρώ μόνο για ένα μήνα, τον Αύγουστο. Το γεγονός όμως ότι οι υπηρεσίες του ΕΤΕΑΕΠ εκφράζουν πρακτική αδυναμία να εξοφλούν περισσότερα από 1.500 εφάπαξ ανά μήνα, κάνει επίσης πολύ δύσκολη την επιτυχία του εγχειρήματος.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: