ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!! Πώς αποζημιώνεστε για το αυτοκίνητο, το σπίτι και την επιχειρήση σας αν έχετε πληγεί από φυσικές καταστροφές..

Κοινοποίηση:
1

Μεγάλης έκτασης είναι οι ζημιές που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η συνεχιζόμενη κακοκαιρία που πλήττει όλη τη χώρα. Παρακάτω δίνουμε ορισμένες απλές συμβουλές σχετικά με το πώς μπορείτε να αποζημιωθείτε στην περίπτωση που το αυτοκίνητό σας υποστεί ζημιές από φυσικές καταστροφές.

Για να έχετε δικαίωμα αποζημίωσης από καιρικά φαινόμενα θα πρέπει να έχετε και την ανάλογη ασφαλιστική κάλυψη. Αν, δηλαδή, το συμβόλαιο σας δεν περιλαμβάνει αυτούς τους όρους, τότε η εταιρεία που ανήκετε δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει για τις ζημιές που υπέστη το όχημά σας.

Τα βήματα για την αποζημίωση

Με τη λήξη των καιρικών φαινομένων θα πρέπει να ζητήσετε βεβαίωση από το Δημοτική Αρχή που ανήκετε για το συμβάν που έγινε. Παράλληλα, ίσως σας ζητηθεί μια επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση για τις ζημιές που έγιναν, ενώ ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες θέλουν και ειδική βεβαίωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Καταγγελίες από τη Νέα Πέραμο

Αρκετοί συμπολίτες μας που είχαν την ατυχία να χάσουν τις περιουσίες τους στη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα, επικοινώνησαν με την εφημερίδα και κατήγγειλαν πως παίρνουν τηλέφωνο το δήμο και δεν βγάζουν άκρη! Επικοινωνήσαμε και εμείς ( στο 22960-32640) και ρωτήσαμε τι συμβαίνει με όλους αυτούς που έχουν χάσει το βίο τους και πως θα αποζημιωθούν! Ένας ευγενέστατος, χωρίς υπερβολή, κύριος μας δήλωσε πως: σε περίπτωση που πρόκειται για κατάστημα (επιχείρηση) τότε αρμόδιος είναι αποκλειστικά ο δήμος Ελευσίνας. Σε περίπτωση οικίας, θα πρέπει να πάει από τα κτίρια του κοινοτικού καταστήματος και του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Περάμου, να καταθέσει μια καταθέσει επίσημη δήλωση, στη συνέχεια να γίνει καταγραφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και της περιφέρειας ( κοινώς να γίνει “τσεκάρισμα”, αν είναι αληθής η καταγραφή) και τέλος να ξεκινήσει η διαδικασία της αποζημίωσης, για την οποία όμως ουδείς γνωρίζει…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: