ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! Έρχεται ενιαίος συντελεστής 13% από 24% για τους αγρότες..

Κοινοποίηση:
An unidentified farmer collects a bale of hay near southeastern Macedonian village of Stojakovo, on Monday, June 14, 2010.   (AP Photo/Boris Grdanoski)

Σε αλλαγή του ενιαίου  συντελεστή ΦΠΑ στο 13%, από 24%, για το σύνολο της αγροτικής δραστηριότητας από την 1η Ιουλίου, προβλέπει ρύθμιση που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου οι ζωοτροφές, θα ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς ΦΠΑ, αντί για 24% που προβλέπεται σήμερα.

Παράλληλα, εντός του 2017 θα καταργηθεί ο Φόρος που είχε επιβληθεί στο κρασί, καθώς η απόδοση του μέτρου είναι μικρή.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι προωθείτε μια σειρά παρεμβάσεων για στήριξη των αγροτών, όπως η εξόφληση των προϊόντων τους εντός 30-60 ημερών. «Εάν υπάρχουν καθυστερήσεις θα επιβάλλονται πρόστιμα», σημείωσε ο κ. Αποστόλου, ενώ εκτίμησε ότι με τη μείωση του αφορολόγητου δεν θα θιγεί η πλειονότητα του αγροτικού κόσμου.

Αναφορικά με την αγροτική περιουσία, αυτή, θα μεταφερθεί στον ΟΔΙΑΓΕ (Οργανισμός Διαχείρισης Ακινήτων Γαιών και Εξοπλισμών), όπου βρίσκεται ολόκληρη η περιουσία του Δημοσίου, με στόχο να μη χαθούν τα περιουσιακά στοιχεία από τον αγροτικό κόσμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: