ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…Δίκη-σταθμός στο Εφετείο στις 28 Σεπτεμβρίου!!Πλησιάζει η δικαίωση σε όσους πήραν δάνεια σε ελβετικό φράγκο!

Κοινοποίηση:
4

Η μεγάλη στιγμή για τους δανειολήπτες που «παγιδεύτηκαν» σε δάνεια ελβετικού φράγκου απέχει πλέον μόνο 2 εβδομάδες. Στις 28 Σεπτεμβρίου, στο Εφετείο Αθηνών θα εκδικασθεί η έφεση της Eurobank κατά της πρωτόδικης απόφασης επί συλλογικής αγωγής, που δικαιώνει απόλυτα τους δανειολήπτες. Εάν το δικαστήριο επικυρώσει την πρωτόδικη απόφαση, θα ανοίξει το δρόμο για την εξόφληση αυτών των δανείων, με βάση την αρχική ισοτιμία ελβετικού-ευρώ. Αυτό συνεπάγεται βέβαια μεγάλες απώλειες για τις τράπεζες. Ιδιαίτερα για την Eurobank, που έχει χορηγήσει τα περισσότερα δάνεια σε ελβετικό νόμισμα.

Η βαρύτητα της διαδικασίας αυτής είναι αυξημένη, καθώς πρόκειται για την πρώτη συλλογική αγωγή που συζητείται σε δεύτερο βαθμό. Αν επιβεβαιωθεί η απόφαση του πρώτου βαθμού, η Eurobank, που έχει χορηγήσει τα περισσότερα δάνεια, θα διαταχθεί από το δικαστήριο να δέχεται την εξόφληση των στεγαστικών δανείων ελβετικού φράγκου με βάση την αρχική ισοτιμία, με απειλή υψηλού προστίμου.

Επίσης, μια απόφαση δεύτερου βαθμού επί συλλογικής αγωγής επιτρέπει στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης να παρέμβει με δική του απόφαση ή νομοθετική ρύθμιση και να επιβάλει την εφαρμογή της απόφασης από όλες τις τράπεζες, βγάζοντας από το αδιέξοδο χιλιάδες δανειολήπτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: